admin

Cum alegi un tractoras pentru tuns gazonul?

Daca ai un spatiu mare cu gazon, s-ar putea ca masinile standard de tuns iarba sa nu fie tocmai eficiente. O suprafata de peste 1000 de metri patrati este foarte dificil de administrat si necesita un utilaj mai mare, cum ar fi un tractoras gazon .

Ce este un tractoras gazon?

Este o masinuta electrica sau care functioneaza cu motor termic, usor de condus si de controlat. Spre deosebire de alte masinute de tuns iarba, acest tractoras are volan si poate sa fie folosit dintr-o pozitie foarte confortabila. Oferta de tractorase este foarte mare, existand posibilitatea de a fi nehotarat in momentul in care faci o achizitie. Conform celor de la https://www.smart-mag.ro/, daca vrei un tractoras perfect trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

  1. Tine cont de tipul de teren ce urmeaza a fi tuns. Daca este un teren drept si intins, se poate opta pentru un tractoras cu laman mai mare. Daca, in schimb, sunt multi copaci, pietre sau paturi de flori, o laman ingusta este cea mai potrivita.
  2. Tine cont de accesoriile pe care le are la dispozitie. Unele tractorase ofera o multime de alte functii, cum ar fi raspandirea de seminte, fertilizarea terenului sau chiar indepartarea zapezii. Este bine sa analizezi accesoriile pe care le ai la dispozitie sau accesoriile pe care le poti cumpara;
  3. Tine cont de usurinta cu care se conduce. Tractorasele pentru gazon pot avea transmisie manuala sau automata. Evident, o transmisie automata ofera un confort ceva mai mare.
  4. Tine cont de tipul de colectare a gazonului taiat. Exista tractorase care colecteaza iarba intr-un sac, tractorase care o lasa pe gazon si tractorase dotate cu un cuplaj pentur mulcire. Practic, iarba este tocata marunt, este amestecata cu o substanta nutritiva pentru gazon si devine ingrasamant.
  5. Tine cont de alte dotari. Piata tractoraselor de gazon este din ce in ce mai interesanta si mai bogata. Vei gasi tractorase cu afisaj LCD, cu scaune reglabile sau cu control smart.

Daca faci o astfel de investitie nu trebuie sa neglijezi nici costul pieselor de schimb. Ca orice alt vehicul, tractorasul se va uza si este bine sa te orientezi spre o varianta cu piese cat mai rezistente si ieftine.