Cum dezactivezi animatiile si faci Windows 10 mai rapid?

Windows 10 se incetineste iar animatiile pentru ferestre au doar efect pur estetic, de design, dar timpul de asteptare pentru incarcarea acestor animaiii poate face ca PC-ul sa lucreze mai incet. Daca doriti o rezolvare rapida a situatiei, puteti dezactiva animatiile Windows 10 Pro astfel veti avea un desktop mai rapid..

Mai intai, faceti clic pe butonul Start, apoi faceti clic pe pictograma Gear din partea stanga a meniului Start pentru a deschide meniul „Windows Settings”. De asemenea, puteti apasa Windows + i pentru a ajunge acolo.

in „Setari Windows”, faceti clic pe „Easy of Access”.

Derulati in jos pana la „Simplify and Personalize Windows” si comutati optiunea „Show Animations in Windows”.

Dezactivati optiunea „Show Animations in Windows”.

Cand acest comutator este dezactivat, Windows 10 nu mai anima ferestrele atunci cand le minimalizezi sau le maximizezi si nici nu estompeaza meniurile sau elementele de meniu in sau in afara.

Daca doriti sa dezactivati unele animatii si sa lasati altele activate, accesati setarile clasice ale „Performance Options”. Acolo, puteti dezactiva minimizarea si maximizarea animatiilor, dar aveti posibilitatea de a lasa dezactivarea activata sau invers.

Etichetele Microsoft dezactiveaza animatiile ca o caracteristica de „accesibilitate”, dar este atractiv si pentru persoanele care doresc o experienta de calcul mai rapida. Este doar unul dintre numeroasele moduri in care poti personaliza aspectul Windows 10.