Cum iti alegi ochelarii de soare in functie de forma fetei

Mai mult decat un accesoriu ce vine in completarea tinutei sau in ascunderea cearcanelor ivite in urma unei nopti pierdute, ochelarii de soare sunt, inainte de toate, un mod eficient si estetic de a proteja sanatatea ochilor de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Unul dintre cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii iei in seama atunci cand alegi ochelarii de soare este forma fetei. Iar aceasta alegere nu este atat de dificila pe cat pare la prima vedere. In mod cert, nu orice rame ti se vor potrivi, indiferent de forma pe care o are fata ta. Chiar daca ti se par extrem de frumosi la prima vedere, anumiti ochelari de soare te pot dezavantaja. Conteaza foarte mult forma fetei tale si, in unele cazuri, coafura pe care o porti.

Cu totii ne dorim sa ne achizitionam o varietate de ochelari de soare de diferite culori si modele, pe care sa ii putem schimba zilnic, asortandu-i la fiecare tinuta. In realitate, insa, ochelarii de soare pot fi destul de costisitori, prin urmare este important sa te informezi cat mai bine in legatura cu acest subiect inainte da a cumpara o pereche.

Pe langa forma fetei, trebuie sa iei in considerare inca 3 aspecte:

Culoarea. Ideal ar fi sa optezi pentru niste ochelari de soare Iasi intr-o nuanta complementara chipului tau. Asadar, daca ai tenul foarte deschis, alege ochelari cu rame in nuante inchise. Negrul este insa avantajos pentru fiecare, acesta scotand in evidenta frumusetea ochilor.

Constrastul.Intotdeauna trebuie sa existe un contrast intre forma ramelor ochelarilor si forma fetei tale. Prin urmare, daca fata ta are forma rotunda, ochelarii angulari te vor avantaja mai mult. Daca ai chipul in forma patrata, ochelarii cu rame rotunde ti se vor potrivi mai mult. Pentru fetele in forma ovala, perechile de ochelari cu rame rotunde sunt cele mai indicate.

Proportia.Ramele ochelarilor de soare trebuie sa fie in concordanta atat cu forma fetei, cat si cu marimea ei. Prin urmare, ochelarii cu dimensiuni mai generoase vor fi mai potrivite chipurilor mari pentru a acoperi o parte cat mai mare a campului vizual, iar ramele de ochelari de mici dimensiuni vor avantaja mai mult fetele mai inguste.

Cum afli ce ochelari de soare ti se potrivesc in functie de forma fetei?

Ochelari de soare pentru fata patrata: Fetele patrate sunt caracterizate de unghiuri ascutite ale maxilarului si de o linie pronuntata a barbiei. Pentru a indulci usor aceste trasaturi, se recomanda ochelarii de soare cu rame rotunjite, ovale sau rotunde, in nuante deschise sau cu imprimeuri vesele.

Ochelari de soare pentru fata rotunda: Multe persoane cu fata rotunda pierd minute in sir in magazine pentru a-si gasi perechea potrivita de ochelari de soare. Asta pentru ca aceasta forma a fetei este usor mai pretentioasa atunci cand vine vorba de accesorii. Recomandarea noastra este alegerea unei perechi de ochelari cu rame putin mai late decat pometii, preferabil in forma patrata sau dreptunghiulara. Ar fi bine ca ramele sa nu fie totusi supradimensionate pentru a nu acoperi intreaga fata.

Ochelari de soare pentru fata in forma de inima: Cea mai potrivita alegere pentru fata in forma de inima sunt ochelarii de soare tip cat eye, cu ramele mai groase in partea de sus si mai subtiri in partea inferioara. De evitat ochelarii de soare cu rame supradimensionate!

Ochelari de soare pentru fata ovala: Persoanele cu fata ovala sunt foarte norocoase, deoarece aproape orice tip de ochelari de soare li se va potrivi. Cu toate acestea, deoarece vorbim de o fata deja bine proportionata, cele mai potrivite tipuri de ochelari de soare sunt cele cu rame care nu acopera prea mult fata, pentru a evita iluzia de alungire.

Ochelari de soare pentru fata alungita: Destul de similara cu fata ovala, fata in forma alungita permite purtarea oricarui tip de ochelari de soare. Ochelarii de soare retro, cu rame rotunjite, supradimensionati si cei de tip aviator ar trebui sa se gaseasca printre primele optiuni ale persoanelor cu fata alungita.