Ghid. Cum alegi cel mai bun generator de curent electric?

Un generator de curent electric se poate dovedi util in multe situatii. Este o sursa alternativa de energie in locuintele cu multi consumatori, in spitale sau in companiile in care energia este indispensabila si poate fi sursa principala de energie pentru locuintele aflate in zone in care inca nu este acces la reteaua electrica.

Atunci cand alegi sa cumperi un generator electric trebuie sa ai in vedere o serie de elemente care ii pot spori eficienta.

Care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cumperi un generator electric?

  1. Scopul pe care il are generatorul. Ai nevoie de un generator care sa functioneze non stop si sa acopere consumul de energie al tuturor aparatelor din casa sau ai nevoie de un generator care sa functioneze ocazional, atunci cand se ia curentul? Folosesti generatorul acasa sau ai nevoie de unul portabil, pe care sa il iei cu tine peste tot? In functie de raspunsul la aceste intrebari vei putea descoperi care este varianta potrivita pentru tine.
  2. Carburantul utilizat. Cel mai recomandat este un generator curent benzina, deoarece este destul de silentios si poate asigura puterea necesara pentru o gospodarie mica. Daca ai nevoie de puteri mari insa, poti alege pentru generatoarele cu motoare diesel, deoarece fac fata unor puteri de peste 15kVA.
  3. Tehnologia folosita. Un generator de curent modern reuseste sa descopere singur cand este nevoie de el si sa porneasca. Practic, atunci cand se ia curentul nu trebuie sa il pornesti manual, deoarece porneste singur.
  4. Amplasarea aparatului. Este un alt criteriu care poate decide tipul de generator achizitionat. In principiu, generatorul trebuie sa fie amplasat intr-un loc bine aerisit, in apropierea tabloului general de alimentare. Cel mai indicat este sa fie amplasat in aer liber, in asa fel incat sa evacueze noxele fara niciun fel de risc. Amplasarea in aer liber necesita, insa, pornirea periodica pentru a se pastra starea de functionare. Daca se amplaseaza in interior este nevoie de o atentie sporita la modul in care se evacueaza gazele.
  5. Tipul de tablou pentru bransarea la retea. Acesta poate sa fie monofazat sau trifazat, ceea ce necesita un generator monofazat sau trifazat. In Romania, in cea mai mare parte a cazurilor de utilizare casnica este nevoie de energie monofazata. Aceasta se gaseste in locuinte si in intreprinderile mici. Pentr intreprinderile medii si mari insa, este posibil sa fie nevoie de energie trifazata.

Micile detalii conteaza si ele foarte mult. Conteaza puterea furnizata de generator, modul in care porneste ( la sfoara, la buton, sau la cheie) si de asemenea, conteaza foarte mult gradul de siguranta pe care il ofera produsul si modul in care trebuie sa fie intretinut.

Daca iti doresti un generator de curent electric de buna calitate, cei de la Azrmag.ro au cateva oferte foarte bune pe care merita sa le iei in calcul.