Zaharul este pentru tine si regimul tau,  ceea ce Katy Perry este pentru Taylor Swift- un « frenemy ». Adica cel mai mare inamic al tau.

Iar glucidele, printre care si zaharul, sunt un caburant indispensabil pentru corp si pentru creier. Dar unele alimente sunt mult mai bogate in glucide decat altele. Deci in cadrul unui regim esti tentata sa consumi mai ales alimentele mai slabe in glucide. Nu-i asa?

Dar unele alimente pe care le consumi sunt mai dulci decat ai impresia. Deci sunt inamicii de temut ai siluetei si ai sanatatii in acelasi timp.

Care sunt deci alimentele de care trebuie sa te tii departe sau pe care trebuie sa le consumi cu moderatie?

Conform acestui ziar de Cluj,  alimentele de care trebuie sa te feresti sunt urmatoarele:

Quinoa. Ohhhh nuuu. Nu quinoa! Ba da. Quinoa fiarta contine nu mai putin de 21 de grame de glucide pe 100 de grame. Adica aproape la fel ca si orezul si de doua ori mai mult ca si lintea. In schimb, compenseaza prin bogatia sa de fibre si de proteine.

Iaurtul cu fructe. Iaurtul cu fructe de 125 de grame, contine in jur de 19 grame de glucide. Dar sunt si cele mai bune surse de vitaminele B2 si B12.

Fasolea. Fasolea alba contine in jur de 21 de grame de glucide dar sunt cele mai bune surse de proteine. Cu alte cuvinte sunt foarte benefice pentru un regim vegetarian.

Care sunt cele mai bogate fructe in glucide?

 Mango. Un mango intreg contine in jur de 50 de grame de glucide. Adica este de ajuns pentru a satisface nevoile zilnice de vitamina C. Deci este un fruct dulce dar bun pentru sanatate.

Bananele. O banana mai mare contine in jur de 35 de grame de glucide. Dar este o sursa de magneziu, de potasiu si de fibre.

Stafidele. Aici cifrele explodeaza putin. Nu mai putin de 79 de glucide pe 100 de grame. Oricum, nu multa lume consuma 100 de grame de stafide zilnic. Dar sunt si cele mai bune surse de calciu si de magneziu.