Nevoi ale persoanelor varstnice care necesita ingrijire

Batranetea este o parte dificila a vietii, pe care fiecare dintre noi doreste sa o atinga, insa putini reusesc sa o administreze corect. Pentru foarte multi batrani, aceasta perioada a vietii inseamna atentie speciala din partea tinerilor. Din pacate insa, multe persoane varstice refuza sa accepte ca au nevoie de ajutor, fie din frica de a ajunge intr-un camin de batrani, fie de frica de a le ocupa prea mult timp copiilor.

DIn fericire, ingrijirea batranilor este mult mai simpla decat era odinioara. Atata vreme cat sunt cunoscute si acceptate nevoile varstnicilor, exista solutii rapide si eficiente.

Care sunt cele mai importante nevoi ale varstnicilor si cum pot fi rezolvate?

Nevoile fiziologice. Hrana, apa, somnul, aerul, nevoia de a se proteja de frig si toate celelalte nevoi fizice sunt mult mai greu de indeplinit de catre o persoana varstnica. De multe ori, chiar si mersul la toaleta poate fi o problema. Din fericire, exista scutece adulti, saltele bine gandite pentru o sustinere foarte buna si din ce in ce mai multe servicii care pot asigura necesarul de hrana direct la locuinta batranilor.

Nevoile de siguranta. Batranii isi doresc sa fie in siguranta, iar siguranta inseamna protectie impotriva oricarui risc. Chiar daca nu pot fi langa parintii lor in varsta, copiii pot apela la solutii moderne de monitorizare, cum ar fi camerele de supraveghere sau ceasurile care monitorizeaza pulsul si chiar starea de spirit a persoanelor.

Nevoia de dragoste si de apartenenta. Este o nevoie care nu poate fi rezolvata altcumva decat prin prezenta. Persoanele care au in ingrijire o persoana varstnica trebuie sa ii acorde timp, in care sa o faca sa se simta inclusa. In felul acesta o poate tine departe de depresie si de o multime de alte probleme.

Nevoia de autorealizare. Orice persoana are nevoie de un scop, iar acesta este cu atat mai important la varste inaintate. Chiar daca primeste o pensie, batranul trebuie sa aiba o activitate zilnica pe care sa o perceapa ca fiind foarte importanta. Tocmai de aceea, ingrijitorii trebuie sa il ajute sa gaseasca un scop potrivit experientei si capacitatilor sale.

Nevoile varsticilor sunt importante, iar un batran fericit inseamna, de foarte multe ori, o familie fericita.