Nunta – Traditii, Obiceiuri, Recomandari

Unul dintre elementele umane care a reusit sa treaca prin toata istoria , schimbat doar de traditii , dar pastrand aceeasi idee de baza este nunta. In fiecare cultura, nunta reprezinta un moment esential in viata unui om, motiv pentru care in jurul ei s-au dezvoltat numeroase traditii  si obiceiuri inradacinate atat in religie cat si in constiinta fiecarui om.
Daca la chinezi, mireasa poarta 3 rochii de nunta, la indieni este pictata pe maini si pe picioare sau la arabi este platita cu multi bani de catre mire, exista si la romani numeroase astfel de traditii care intaresc fundatia unei case de piatra :
          Petitul . Toata lumea cunoaste obiceiul. Practic, familia mirelui merge la familia miresei si ii cer mana .
          Barbieritul mirelui. In paralel cu gatitul miresei, exista acest obicei in care un prieten al mirelui il barbiereste . Barbieritul reprezinta un simbol al pregatirii mirelui pentru nunta si pentru viata. Este un ultim indiciu ca acesta a devenit barbat.
          Ruperea turtei. Deasupra capului miresei se rupe o turta adusa de nasa si se imparte invitatilor. Se spune ca acei ce mananca din ea vor avea noroc. Obiceiul are radacini in Roma antica.
          Furtul miresei. Un obicei pur romanesc, fara niste radacini clare, furtul miresei reprezinta unul din deliciile unei nunti. Daca in noaptea nuntii, mirele nu are ochi doar pentru mireasa lui, aceasta este furata iar pentru a o recupera, pagubitul trebuie fie sa indeplineasca diverse sarcini cerute de hoti, fie sa plateasca o rascumparare.
          Aruncatul buchetului. Daca furtul miresei este un obicei pur romanesc, aruncatul buc

hetului se gaseste in multe traditii. Mireasa se intoarce cu spatele la grupul de fete nemaritate si arunca un buchet de flori. Se spune ca fata care prinde buchetul se va marita in acel an.
Exista multe alte traditii, care mai de care mai interesante. Suntem convinsi ca in momentul in care veti face marele pas, va veti informa asupra lor si le veti pune in practica sau nu. Un lucru este insa cert, fiecare nunta are o petrecere de pomina, iar aceasta trebuie sa fie perfecta. Pentru a fi perfecta ai nevoie de locul perfect si , ce e mai bun pentru o nunta decat un restaurant dedicat exclusiv acestui eveniment.
Cei de la Restaurant Unique s-au hotarat sa se ocupe strict de tinerii insuratei si o fac bine. Locatie recomandata de Ghid365.ro pentru petrecerea unei nunti de vis.
Pentru detalii despre Restaurant Unique intrati pe www.restaurant-unique.ro sau aici! 🙂
Daca va hotarati sa va incepeti viata in doi, sa nu uitati sa ne invitati si pe noi la nunta!

Lasa-ti parerea!