Alexandra

Platbanda din otel, pentru profile metalice de calitate

Platbanda din otel, pentru profile metalice de calitate

Platbanda otel este folosita pe scara larga pentru fabricarea diferitelor profile metalice ( unghiuri, canale etc.), precum si pentru fabricarea piulitelor, tevilor, cutitelor, arcurilor etc. In constructii, serveste ca material independent si este utilizata pentru pereti si acoperisuri. Uneori in productie este necesar sa se utilizeze otel structural sau cu arc. De exemplu, platbanda  laminata la cald , fabricata din otel, este utilizata cel mai adesea, pentru fabricarea arcurilor pentru masini grele si in industria auto. O platbanda metalica din otel structural poate fi utilizata in industria auto, la fabricarea de masini agricole si parti ale altor masini si mecanisme care necesita precizie si rezistenta ridicata. Un astfel de produs poate fi cumparat din magazinul Depo Materiale Constructii.

Platbanda metalica – Gama si specificatii standard 

Platbanda otel este un material relativ ieftin, iar pretul depinde de calitatea otelului. In functie de caracteristicile tehnice, platbanda este impartita conform metodei de laminare, care poate fi laminata la rece si laminata la cald. Platbanda otel lat laminata la cald este cea mai solicitata in multe industrii. Platbanda de otel are o forma plana si o sectiune transversala dreptunghiulara, fara un spatiu gol in interior si este un tip de metal universal. Ca material pentru fabricarea sa, se utilizeaza oteluri cu aliaj redus si aliaj de diferite grade. 

Dimensiuni si domenii de aplicare

Principalele dimensiuni ale platbandei de otel sunt urmatoarele:

  • latimea poate varia de la 11,0 la 200,0 mm;
  • grosime – de la 4,0 la 60,0 mm;
  • lungime – de la 3,0 pana la 10,0 m

Platbanda de otel lat este folosita ca material principal pentru producerea de arcuri, freze, colturi si canale indoite, cutite, piulite, garnituri si multe alte produse metalice. Aceste produse metalice sunt utilizate pe scara larga in domeniile economice precum constructii, inginerie, constructii navale si fabricarea de aeronave, energie electrica, arhitectura si confectionarea instrumentelor. 

In plus, o platbanda de otel galvanizat este utilizata ca element principal pentru legarea la pamant a cladirilor, structurilor si a altor obiecte. De asemenea, platbanda galvanizata este utilizata pe scara larga in ingineria civila, industria energiei electrice si industria petrolului si a gazelor, pentru amenajarea buclelor la sol a cladirilor si structurilor. Cel mai adesea, platbanda galvanizata de 40×4, 25×4 este utilizata pentru fabricarea buclei de impamantare. De asemenea, este posibil sa se distinga platbenzi cu o precizie crescuta (nivel A) sau normala (nivel B) si, tinand cont de valoarea formei, platbenzile pot fi de prima clasa (indoire mai mica de 0,2%) si de a doua clasa (indoire mai mica de 0,5%).