Ce trebuie sa stim despre o inmormantare

Ce trebuie sa stim despre o inmormantare

Sicriul, cunoscut si sub denumirile de coparseu sau cosciug, reprezinta elementul fara de care nu se poate realiza inmormantarea. Aceasta cutie prelucrata special pentru a deveni casa de veci a trupurilor neinsufletite poate sa fie realizata din materiale diverse, dar de obicei din lemn. Lemnul este cunoscut pentru capacitatea de a fi prelucrat in diverse forme, acesta fiind disponibil in esente diferite, cu modele florale sau religioase, in finisaje specifice. Cu toate ca nu exista o traditie anume pentru alegerea unui model consacrat de sicriu, de obicei acestea se prezinta sub aceeasi forma, aspectul estetic fiind cel care face diferenta.

Pentru ca identificarea si achizitionarea sicriului sa nu reprezinte o piedica in clipele indoliate pentru familie, va invitam sa lecturati cateva informatii despre caracteristicile pe care ar trebui sa le prezinte acest element.

Care sunt aspectele de care trebuie sa tineti cont in alegerea sicriului potrivit?
Pentru a alege sicriul corespunzator, este important sa se tina cont de cateva criterii cu rol esential. In functie de acestea, intregul ritual al inmormantarii va decurge sau nu asa cum trebuie.

In primul rand, pentru a avea siguranta ca este un sicriu rezistent, trebuie sa se aiba in vedere materialul folosit in fabricarea acestuia. Tipurile de lemn cel mai frecvent folosite sunt plopul, bradul, stejarul si fagul. Cei care nu isi permit sa investeasca o suma prea mare de bani in acest sens, pot opta pentru cele cu esenta moale, precum este bradul. Preturile pentru acestea sunt de obicei mai accesibile. Diferenta intre cele oferite de piata o va face intotdeauna calitatea finisajelor.

Spre deosebire de aceste tipuri de sicrie, cele care sunt confectionate din lemn de esenta tare vor fi mereu mult mai rezistente, dar si mai grele.

In ceea ce priveste culoarea sicriului, atat in cadrul ofertelor de pe site-ul nostru, cat si in celelalte magazine din mediul fizic sau online, se gaseste o paleta variata de nuante. Culorile pamantii sunt intalnite cel mai des: degrade, mahon, bej. De asemenea, in situatiile in care persoana decedata este un copil sau un tanar necasatorit, culoarea specifica inmormantarii acestora va fi alb.

Modelul poate fi ales in functie de preferintele fiecaruia. De obicei, aveti de ales intre cele cu motive florale, religioase sau cu forme geometrice. De asemenea, exista sicrie in 4 colturi sau in 6. Cele din urma au un aspect mai modern si sunt destinate, in general, persoanelor cu umerii mai lati.

Tipurile de sicrie disponibile pe piata sunt diversificate. In functie de firma de servicii funerare nonstop cu care alegeti sa colaborati, veti dispune de urmatoarele tipuri de cosciuge: economice, sociale, medii si speciale.

Cele dintai sunt dedicate celor care nu dispun de un venit financiar suficient pentru a alege un model mai pretentios. Exista si sicrie cu finisaje bune, la preturi accesibile. Trebuie doar sa analizati bine piata pentru a le putea identifica. La fel este si cazul sicrielor sociale, care pot fi alese de cei care, la fel, nu au suma necesara pentru un sicriu mai scump.

Un model de sicriu mediu este potrivit pentru cei care aleg calitatea si este accesibil pentru familiile care doresc sa realizeze o inmormantare traditionala autentica. Cele din urma, sicriele speciale sau de lux sunt cele care au doua capace, un finisaj elegant si materiale calitative. In aceasta categorie se incadreaza modelele albe, destinate pentru copiii sau tinerii care au parasit prea curand aceasta lume.

Fiecare sicriu trebuie sa fie accesorizat cu lenjerie alba si cu perna specifica, cu cele doua orare, mic si mare, precum si cu panza cu care va fi acoperita fata raposatului. In general, accesoriile mentionate sunt incluse in pretul sicriului, insa trebuie sa aveti grija pentru ca exista firme care cer un comision separat pentru acestea.

Sa nu uitati de crucea din lemn care se aseaza la capatul sicriului atunci cand decedatul este condus pe ultimul sau drum. Pe aceasta trebuie sa fie notat numele raposatului, anul in care s-a nascut si cel in care a decedat acesta. De asemenea, tineti cont de lungimea trupului celui plecat pentru a alege sicriul corespunzator.

Tinand cont de toate acestea, veti putea alege neindoielnic sicriul potrivit, la pretul potrivit. Trebuie doar sa fiti atenti in selectarea acestuia si sa alegeti cu grija firma de serivicii funerare.