Pregatirile pentru vacanta, cat se poate de chinuitoare

sfaturi vacanta Cu totii visam la vacante pline de soare, de activitati placute si de momente de neuitat. Pregatirile de vacanta insa, pot sa fie un adevarat chin, pentru majoritatea dintre noi. Aranjearea bagajelor, gasirea celei mai bune variante de transport aeroport Otopeni si achizitia tuturor biletelor de care este nevoie pot sa umbreasca putin din placerea unei vacante de vis, mai ales daca ajung sa nu fie atat de corecte pe cat ne-am dori. Din acest motiv, este bine sa luam in calcul fiecare detaliu si sa ne asiguram de faptul ca totul este perfect inainte de a ne lua zborul sau de a ne urca in masina.

Care sunt cele mai importante elemente ce trebuie sa fie pregatite inainte de a pleca in vacanta?

  • ¬†Biletele, asigurarile si actele. Multe dintre problemele din vacanta apar inca dinainte de a pleca, propriu zis. Daca ai uitat un act acasa, sau un bilet de avion, totul este compromis. Fa-ti o lista bine pusa la punct cu toate lucrurile de care ai nevoie si inainte de a pleca, asigura-te ca aceasta este completa.
  • Transportul. Ne place sa mergem in vacante la mii de km distanta. Cu ce ajungem acolo, insa? Avem o multime de variante de transport, insa trebuie sa alegem cu atentie varianta potrivita. Un autocar pana in Anglia, spre exemplu, s-ar putea sa fie extrem de chinuitor si sa elimine orice chef de distractie. Alege cu atentie intre avion, autocar sau masina personala si fii sigur ca ai facut cea mai corecta alegere.
  • Bagajul. Nu este atat de tragic momentul in care uiti o periuta de dinti acasa, cum este momentul in care ai realizat ca ai luat mult prea multe lucruri la tine, pe care nu le vei folosi niciodata. O vacanta perfecta este o vacanta in care ai mobilitate. Daca iti umpli bagajele pana la refuz si atunci cand iesi din casa pare ca te muti, ceva este in neregula. Asigura-te ca pui in bagaje doar strictul necesar si ca acesta este cat se poate de usor.
  • Itinerariul. Nicio vacanta fara un plan bine facut. Oricare ar fi locatia in care vrei sa ajungi, este indicat sa fie analizata cat se poate de bine. Stabileste ce vrei sa faci si ce vrei sa vizitezi si fa-ti un plan de vacanta. Chiar daca nu te vei tine 100% de el, macar vei putea sa ai un punct de reper si nu te vei certa cu prietenii si cu familia in legatura cu locurile in care urmeaza sa mergeti.