Principalele avantajele ale politei de asigurare auto obligatorie RCA in rate

Polita de asigurare auto RCA este o polita obligatorie prin lege pe care fiecare proprietar de automobile trebuie sa o aibe in posesie, astfel incat, in momentul in care este implicat intr-un accident involuntar prin care se dovedeste vinovat poate acoperi daunele provocate prin intermediul contractului de asigurare realizat intre el si o companie autorizata de asigurari.

Asigurarea auto RCA este diferita de asigurarea CASCO, deoarece aceasta acopera doar daunele tertului prejudiciat si nu a propriului autoturism ca in cazul asigurarii CASCO.

Avantajele asigurarii auto RCA in rate

La ora actuala pretul unei asigurari auto RCA a crescut destul de mult mai ales in cazul persoanele tinere sau care in trecut au provocat mai multe accidente din care au iesit vinovati.

Din acest motiv, companiile de asigurari auto RCA obligatorii au venit in ajutorul proprietarilor de autovehicule a caror buget nu depaseste salariul minim pe economie si care nu isi permit sa plateasca polita RCA pe un an.

1. Transport gratuit direct la voi acasa. In momentul in care ati decis sa incheiati un contract cu o companie de asigurari in rate, asigurarea va v-a fi livrata direct acasa in 24 de ore.

2. Plata ratelor direct cu cardul de credit. Majoritatea bancilor din Romania ofera posibilitatea platii in rate a asigurarii auto direct de pe cardul dumneavoastra, astfel incat in fiecare luna rata pentru asigurare va fi platita in mod automat.

3. Alegerea companiei de asigurari in functie de pret. In mediul online pe site-urile de profil, cu ajutorul unui calculator RCA puteti vedea in functie de masina pe care o aveti in posesie si numarul de accidente provocate in ultimii ani care este cel mai avantajos pret pentru dumneavoastra.