Aiosif

Top 6 alimente care te ajuta sa renunti la fumat

Numerosi sunt cei care s-au decis sa renunte la fumat de pe o zi pe alta. Dar tigara reprezinta un viciu la care nu ai cum sa renunti asa usor. O veste buna. Mancarea poate sa fie solutia ideala pentru a renunta la fumat. Iata 6 alimente care te ajuta in lupta contra fumatului.

fumat

Cum sa renunti la fumat cu ajutorul alimentatiei? Da, alimentele sunt de mare ajutor atunci cand vrei sa renunti la fumat. Cu o conditie, insa. Sa alegi cele mai bune alimente. Studii realizate de cercetatorii de la Universitatea Duke au demonstrat ca unele alimente pot modifica productia de saliva din gura, dar si felul in care papilele pot percepe gustul tigarii.

In plus, unele alimente care au virtuti anti-stres, detox sau care alunga senzatia de foame sunt recomandate in caz de sevraj. Este cazul mai ales al alimentelor care contin nutrienti indispensabili pentru a fi mai calm, precum magneziul, vitaminele C, B, dar si acizii grasi omega 3. Iata care sunt alimentele pe care te poti baza.

Laptele si produsele lactate. Laptele te ajuta sa reduci pofta de fumat deoarece lasa un gust ciudat in gura celor care fumeaza. In plus, proteinele din lapte furnizeaza organismului energia ideala atunci cand te simti deprimat din cauza dependentei de nicotina. Deci cand simti nevoia sa fumezi, bea lapte, mananca un iaurt sau branza.

Fructele si legumele. Fructele si legumele sunt de mare ajutor cand vrei sa te lasi de fumat. Fructele si legumele schimba gustul nicotinei din gura si o face sa devina foarte dezagreabila.

Bananele. Bananele sunt bogate in glucide, magneziu si vitamine care stimuleaza energia si care calmeaza organismul in caz de situatii stresante.

Fructele rosii. Printre cele mai sanatoase fructe care te ajuta sa te lasi de fumat se numara si fructele rosii, foarte bogate in antioxidanti.

Legumele verzi. Legumele de un verde inchis, consumate de preferinta crude, precum spanacul sunt bogate in vitamina B9 si magneziu care vin cu mai multa seninatate in viata de zi cu zi si te ajuta sa faci fata unei lipse de energie cauzate de sevraj.

Semintele de floarea soarelui. Au acelasi efect asupra organismului tau ca si tigara. Pot ridica nivelul de adrenalina. Deci pot inlocui foarte usor tigara. Au un efect calmant asupra ta deoarece contin un complex de vitamine din grupa B care hranesc sistemul nervos.

Cuisoarele. Pot limita numarul de tigari pe care le cosnumi. Vor lasa un gust de nicotina in gura timp de mai multe ore. Nu vei mai simti nevoia sa fumezi atat de des.