Aiosif

Amsterdam – ce poti vizita

Amsterdam este destinatia perfecta pentru un weekend relaxant. Pentru un weekend reusit, am facut pentru voi lista locurilor pe care trebuie sa le vizitezi neaparat.

prinsengracht-amsterdam

Prinsengracht

Amsterdam este un oras magnific ce adaposteste numeroase canale. Nu e de mirare faptul ca este supranumit Venetia de Nord. Profita de un sejur la Amsterdam pentru a descoperi, la pas sau cu bicicleta, canalele orasului printre care si Prinsengracht (canalul printului), unul din cele mai faimoase.

echiquier-geant-vondelpark-amsterdam

Vondelpark

Continua plimbarea spre Vondelpark, un magnific parc intins pe numai putin de 48 de hectare, situat la doi pasi de centrul orasului. In drum spre Vondelpark fa o oprire la piata Max Euwe, situata la doi pasi de parc, celebra pentru tabla de sah gigantica.

rijksmuseum-amsterdam

Rijksmuseum

Daca esti pasionat de arta, indreapta-ti pasii spre Rijksmuseum, unul din cele mai celebre muzee din Amsterdam, celebru pentru faptul ca adaposteste numeroase panze ale unor pictori germani celebri.

jordaan-amsterdam_0

Jordaan

Daca simti nevoia sa te odihnesti putin dupa atata umblat, indreapta-ti pasii spre Jordaan, unul din cele mai sic cartiere din Amsterdam. Aici ai posibilitatea de a vizita numeroase galerii de arta sau pur si simplu sa te relaxezi pe o terasa, la umbra.

red-light-district-amsterdam_0

Red Light District

Pe langa faptul ca este cunoscut drept Venetia de Nord, Amsterdam este reuptat a fi un oras animat, sulfuros. Acest oras adaposteste numai putin de 200 de cafenele si Red Light District (cartierul rosu), un cartier in care sute de prostituate isi « exercita » meseria inchiriind cabine vizibile de pe trotuar.

palais-royal-amsterdam

Palatul Regal

Construit in secolul 17 si supranumit de catre localnici « a opta minune a lumii », locul este pur si simplu monumental.

musee-van-gogh-amsterdam

Muzeul Van Gogh

Daca esti pasionat de tot ceea ce tine de arta si de muzee, trebuie sa vizitezi neaparat muzeul Van Gogh, azi unul din cei mai celebri pictori olandezi. In timpul vietii Van Gogh era neinteles si a reusit sa vanda o singura panza. A murit in saracie lucie.