Probleme majore generate de o saltea de proasta calitate

7145De regula, activitatile cele mai comune pot produce o multime de probleme de sanatate daca nu sunt facute asa cum trebuie. Fiind comune, tindem sa le neglijam, ceea ce, evident, duce la probleme. Una dintre aceste activitati comune este somnul. Conform Expert saltele , o saltea proasta poate afecta foarte multe aspecte ale vietii, incepand cu sanatatea fizica si terminand cu relatia de cuplu. Durerile de spate, durerile de gat, oboseala acuta aparuta in fiecare dimineata, irascibilitatea sau chiar sforaitul, toate pot fi cauze ale unei saltele de o proasta calitate.

Printre cele mai grave probleme generate de o saltea insa, se gaseste nivelul mare de stres si generarea unor alergii extrem de neplacute, care raman alaturi de tine toata viata.

Cand stii ca trebuie sa iti schimbi salteaua?

De cele mai multe ori, salteaua nu este proasta in momentul in care o cumperi din magazin, ci devine proasta pe parcurs, dupa ce este folosita o perioada. Din fericire, aceasta da semne in momentul in care trebuie sa fie schimbata:

  • Are deja o varsta. Daca ai cumparat-o in urma cu mai bine de 10 ani, atunci este clar ca trebuie sa cauti un magazin de saltele de unde sa achizitionezi alta.
  • Este mai grea decat era initial. Chiar daca este greu de crezut, pe parcursul folosirii o saltea poate sa isi dubleze greutatea initiala. Surplusul este dat de pielea moarta de pe corpul tau, de transpiratie, de praf si de acarieni. In combinatie, toate aceste elemente pot fi extrem de neplacute.
  • A inceput sa faca gropite. Daca gasesti denivelari prin saltea, care iti creaza disconfort si care sunt si inestetice, este clar ca trebuie sa faci rost de alta suprafata pentru somn.
  • Ai inceput sa te foiesti in pat. Chiar si modul in care te comporti tu in timpul somnului poate sa fie un semn asupra faptului ca ai nevoie de o saltea noua. Foitul in pat iti spune ca trebuie sa scoti niste bani din buzunar pentru a achizitiona o saltea de buna calitate.

Cum ingrijesti salteaua ?

Odata ce ti-ai cumparat o saltea noua, este bine sa iti pese de ea si sa gasesti solutii prin care sa o ingrijesti cat mai bine. In primul rand, incearca sa eviti sa faci orice alta activitate in afara de somn ( si sex) pe saltea. Urmarirea unui film sau a emisiunii preferate se poate face de pe un fotoliu iar munca de birou se face, evident, la birou, nu in pat. Facand astfel de activitati pe saltea, o uzezi mult mai repede si pui puncte de presiune mai mari asupra structurii sale.

Curatarea saltelei este si ea foarte importanta. Este bine ca, ori de cate ori faci curatenie generala sa aspiri si salteaua. Nu neglija nicio parte, deoarece ambele pot sa fie pline de praf. Daca tot intorci salteaua de pe o parte pe alta, las-o pe partea nefolosita pana la urmatoarea curatenie. In felul acesta vei putea sa pui aceeasi presiune pe toate partile saltelei. Daca detii o saltea cu fete destinate diverselor perioade ale anului, poti sa o intorci doar o data pe an.

Daca nu vrei sa te trezesti intr-un an sau doi cu o saltea plina de acarieni si de praf, incearca sa folosesti, pe cat posibil, o protectie de saltea. Aceasta protectie nu doar ca functioneaza ca o sita impotriva acestor elemente, insa elimina si riscul de a pata salteaua cu cafea, mancare sau diverse alte produse pe care obisnuiesti sa le mananci in pat.

Unde gasesti saltele de buna calitate?

Exista din ce in ce mai multe magazine special dedicate acestui produs. Noi recomandam magazinul Expert Saltele, deoarece este un magazin complex, cu o multime de variante de produse si cu un suport foarte bun.