admin

Publicitatea outdoor cu steaguri personalizate, o solutie foarte eficienta pentru companii

Desi publicitatea online este din ce in ce mai eficienta si mai populara, publicitatea outdoor ramane o varianta optima pentru numeroase companii, atata vreme cat este facuta corect.

Una dintre cele mai bune variante prin care se poate face publicitate outdoor este prin steaguri personalizate.

Fie ca este vorba despre steaguri de tip vela sau steaguri ancorate la inaltime, in asa fel incat sa poata fi vazute de la distanta, acestea pot contribui in mod substantial la constructia brandului si reusesc sa fie foarte eficiente din punct de vedere al costurilor.

De ce steaguri personalizate?

1. Pentru ca pot fi montate aproape oriunde, fara a necesita foarte mult spatiu. Pot fi folosite in exterior ( benzinarii, locuinte, etc) sau in interior ( prezentari si expozitii);

2. Pentru ca sunt rezistente in timp. In general, steagurile personalizate sunt realizate din materiale plastice sau textile facute sa reziste razelor UV si trecerii timpului. Un astfel de steag poate sa reziste ani intregi. Evident, pentru utilizarea lor pentru mai multi ani este nevoie de gandirea unei reclame evergreen, care sa fie valabila pentru o perioada lunga de timp;

3. Ofera mobilitate. Steagurile personalizate pot fi mutate dintr-o parte in alta, fara niciun fel de probleme. Le poti folosi la orice eveniment si expozitie iti doresti sa participi sau, daca vrei, le poti monta intr-un loc cat mai vizibil si sa le lasi acolo pentru o perioada lunga de timp.

4. Sunt ieftine. Este adevarat ca investitia initiala nu este cea mai mica, parand mult mai ieftine alte variante de promovare. Daca privesti pe termen lung insa, steagurile sunt o solutie ieftina, care te scuteste de o multime de cheltuieli oferind avantaje serioase.

5. Pot fi personalizate foarte usor. Personalizarea steagurilor se face usor si ieftin. Astfel, se poate obtine o constructie de brand fara eforturi foarte mari. Aeasta metoda de promovare permite personalizarea dimensiunilor, a culorilor, a mesajelor si chiar a formei steagului.

Daca sunt montate pe un suport de calitate, steagurile personalizate sunt usor de montat si de demontat. De cele mai multe ori, montarea unui astfel de produs nu dureaza mai mult de 5 minute, ceea ce asigura o economie mare de timp.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un steag personalizat?

Pentru a te putea bucura de un steag eficient, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte, unele dintre ele foarte importante:

1. Pentru un efect maxim, este posibil sa ai nevoie de mai multe steaguri. Publicitatea outdoor depinde, in foarte multe cazuri, de marime si de volum. Astfel, cu cat ai mai multe steaguri cu atat este mai bine.

2. Culoarea conteaza. Unul dintre secretele steagurilor eficiente este culoarea. Culorile luminoase sunt intotdeauna mai indicate, deoarece atrag atentia si sunt destinate unui public larg. Exista o adevarata psihologie a culorilor de care trebuie sa se tina cont. Spre exemplu, albastrul confera incredere si siguranta, motiv pentru care este cea mai recomandata culoare in campaniile de marketing.

3. Nu neglija asezarea. Degeaba ai un steag perfect realizat, daca nu il asezi corect. Asezarea trebuie sa se fac astrategic, in asa fel incat brandul sau mesajul sa fie vizibile de la o distanta cat mai mare. Chiar daca asezarea in locuri vizibile, cu trafic intens, este posibil sa coste mai mult, aceasta este cea mai eficienta.

Care sunt cele mai comune greseli la realizarea si la afisarea steagurilor?

Exista câteva greseli care pot duce la ineficienta steagurilor. Printre acestea se numara si urmatoarele:

  • Mesaje mult prea lungi, care sa nu fie foarte vizibile sau usor de inteles. Mesajele de pe steaguri trebuie sa fie cat se poate de simple si la obiect;
  • Folosirea unor culori gresite. Fie ca sunt folosite mult prea multe culori, fie ca acestea nu au un contrast puternic, rezultatul este acelasi: un mesaj greu de citit;
  • Amplasarea in locuri gresite. Amplasarea steagurilor in locuri gresite poate sa duca la investitii ineficiente. Amplasarea este, de fapt, mai importanta decat orice alt element. Indiferent cat de bun ar fi mesajul, daca amplasarea este gresita acesta nu va putea sa fie vazut, asadar, nu isi va atinge scopul.

Sunt multe detalii care pot crea eficienta in constructia si amplasarea unui steag. Daca tii cont de ele insa, poti descoperi o metoda extrem de atractiva de promovare.