Ritualuri de dimineata care iti vor imbunatati ziua

Viata ne este modelata dupa asteptarile, credintele, gandurile si actiunile noastre. O mare parte a acestor credinte si asteptari sunt codificate in obiceiurile pe care le integram in viata noastra de zi cu zi. Unele dintre aceste obiceiuri si ritualuri se formeaza inconstient si pot fi contraproductive sau daunatoare, insa putem sa le inlocuim in mod constient cu obiceiuri pozitive care sa ne transforme semnificativ viata in bine.

Acesta este un punct de plecare foarte important pe care il constientizeaza din ce in ce mai multi oameni. Una dintre cele mai frecvente trasaturi ale oamenilor de succes este recunoasterea puterii pe care o au in schimbarea modului in care gandesc, cred sau actioneaza pentru a avea o viata mai fericita si mai buna. Probabil cea mai eficienta modalitate de a ne schimba viata in bine este de a practica si mentine cateva ritualuri benefice in fiecare zi. Desi unele dintre aceste ritualuri pot parea banale sau excentrice, ele sunt, de fapt, extrem de benefice pentru gandirea noastra si felul in care traim.

Iata cateva ritualuri de dimineata care iti vor imbunatati viata:

Fii recunoscator!

Senzatia de recunostina si apreciere pentru micile momente de bucurie care ti se intampla in viata sunt, probabil, unele dintre ritualurile cele mai subestimate sau trecute cu vederea. Acesta ar trebui sa fie, insa, un ritual de dimineata perfect pentru a incepe ziua intr-un mod pozitiv. Fericirea si pozitivitatea se consolideaza prin punerea accentului asupra acestor lucruri minunate, mici sau mari, care ne fac sa ne simtim impliniti.

Senzatia de recunostinta este, fara indoiala, un ritual care ne ofera putere. Incepe ziua prin a fi recunoscator pentru acele lucruri pozitive care au avut loc in ziua precedenta sau pe tot parcursul saptamanii.

images

Noteaza sarcinile cele mai importante!

Acesta este un ritual foarte practic. Incepe ziua prin identificarea si scrierea pe foaie, in agenda sau pe telefonul mobil, a celor mai importante sarcini pe care trebuie sa le finalizezi in cursul acelei zile.

images (1)

Fa cateva exercitii fizice!

Practicarea unui set de exercitii simple sau alergarea timp de cateva minute vizeaza cresterea sanatatii si a vitalitatii. Mai mult decat atat, daca alegi sa faci sport dimineata, mancarea pe care o vei consuma pe timpul zilei va fi digerata mai bine, iar trupul tau se va mentine suplu si frumos.

iStock_000020364208Small

Bea un pahar de apa calda cu lamaie!

Pur si simplu, adauga o felie de lamaie intr-un pahar cu apa calda si bea acest pahar in fiecare dimineata. Acesta este un ritual foarte simplu, care nu numai ca iti ofera un plus de vitamina C, dar te poate ajuta si sa elimini mai usor toxinele din corp. Mai mult decat atat, apa calda cu lamaie te ajuta sa iti echilibrezi si sa-ti mentii nivelul ph-ului din organism, sa reduci durerile si inflamatiile articulare ale genunchilor si sa stimulezi activitatea celulelor nervoase din creier.

Benefits-of-Drinking-Warm-Lemon-Water