Motive pentru care unii oameni nu au succes niciodata

Unul dintre cei mai de succes vanzatori din lume a spus candva un lucru foarte important: „Doi dintre o mie de intelepti vor defini succesul in aceleasi cuvinte, dar esecul este intotdeauna descris la fel. Esecul reprezinta incapacitatea omului de a atinge obiectivele sale in viata, oricare ar fi acestea.”

Sad man siting on a bench

Iata care sunt cateva dintre motivele pentru care unii oameni nu au succes niciodata:

Ei nu apreciaza valoarea timpului. 

„Orice antreprenor de succes stie ca timpul este mult mai valoros decat banii in sine” – Richard Branson.

Oamenii care nu au succes nu isi valorifica timpul. Ei sunt peste tot, oriunde si oricand, pentru ca le lipseste capacitatea de a-si dedica timpul obiectivelor. Si, an dupa an, acesti oameni fac noi promisiuni pe care nu le duc la indeplinire, pur si simplu pentru ca nu au putut sa isi atinga obiectivele in timpul necesar. Abilitatea de a manageria timpul este un pas mare in directia catre succes in orice domeniu al vietii noastre.

Ei nu fac lucruri care sunt in concordanta cu obiectivele lor. 

„Nu este greu sa iei decizii atunci cand stii care sunt valorile tale.” – Roy Disney

Cu cat un scop este mai mare, cu atat mai important trebuie sa fie acesta in ierarhia valorilor tale si cu atat mai multa disciplina si ordine trebuie ii sa acorzi. Acesta este unu dintre motivele pentru care oamenii care nu au succes sunt neproductivi. Ei nu aloca importanta cuvenita scopurilor celor mai esentiale.

Ei au limitari autoimpuse.

Oamenii care nu au succes au tendinta de a spune lucruri de genul „Nu ma pricep la asta.”, „Urasc sa fac asta.”, „Eu chiar nu cred ca pot sa am o afacere de succes.”, etc. Ei isi pun din start niste limite si gasesc mereu scuze pentru comportamentul lor neproductiv. Oamenii de succes, insa, nu au niciodata un set specific de competente si talente pentru anumite sarcini, nu se gandesc ca sunt mai putin inteligenti decat altii, cauta mereu solutii si nu se dau niciodata batuti.