Cum ajungi in Roma

admin

Roma, un oras cat o istorie

Daca vrei sa vizitezi unul dintre orasele care a schimbat soarta lumii si care a reusit sa intre in istorie inca din cele mai vechi timpuri, pastrand numeroase dovezi ce uimesc calatorul, Roma este fara doar si poate locul pe care nu trebuie sa il ratezi.

Roma este un oras vibrant, care aminteste de trecut peste tot, insa inglobeaza cu succes si numeroase elemente moderne.

Fantana Trevi Roma

Evident, cum ajungi aici vei fi interesat de obiectivele turistice, care se vor dezvalui intr-un numar mare in fata ta:

  •  Colosseumul. Unul dintre cele mai mari monumente care inca exista si amintesc de perioada imperiala a Romei. Este un amfiteatru uriascare gazuia lupte intre gladiatori si animale salbatice;
  • Forumul. Un alt obiectiv deosebit de important, Forumul, reprezinta unul din punctele cheie in turismul de aici si are monumente vechi de peste 900 de ani;
  • Pantheonul. Una dintre cele mai bine conservate cladiri antice din Roma. Langa Pantheon exista o piata unde sunt numeroase localuri si moduri de distractie;
  • Muzeul Vatican. Este cel mai mare muzeu din lume, avand exponate vechi de peste 3000 de ani, atat din lumea clasica cat si cea moderna. Aici poti descoperi Capela Sixtina si lucrarile lui Michelangelo.

Evident, pe langa aceste obiective exista multe altele, la fel de interesante. Insa obiectivele turistice nu sunt totul. Odata ce ai ajuns in Roma poti face cumparaturi, te poti distra si poti sa te bucuri de cele mai interesante localuri, unde trebuie sa gusti din preparatele locale.

Cum ajungi in Roma?

Cel mai bine este sa ajungi cu trenul sau cu autobuzul. Cel mai mare aeroport al Romei este in Fiomincino si de aici se poate ajunge in oras cu trenul. Este de evitat vizitarea Romei cu masina proprie, deoarece prezinta un trafic infernal.

In oras, te poti deplasa fie cu metroul, fie cu alte mijloace de transport in comun, care sunt foarte bine la punct. De asemenea, exista varianta taxiului.

Daca ajungi curan in Roma, te asteptam cu impresii :).