fotograf nunta

admin

Sfaturi utile daca esti pasionat de fotografia de nunta

fotografDaca esti nou in domeniul fotografiei de nunta, iata cateva sfaturi care te vor ajuta. Fie ca iti doresti sa iti castigi experienta ca fotograf oficial in ziua cea mare, sau pur si simplu esti in cautarea unor indicii pentru imbunatatirea portretelor tale, in general, exista o multime de sfaturi dupa care te poti ghida.

1 Utilizeaza o deschidere larga

Utilizarea celei mai largi deschideri pe care o permite lentila (pentru o adancime ingusta de camp) poate crea un efect foarte atragator pentru fotografia de nunta, pastrand subiectul in zona de focalizare in timp ce se creaza un fundal neclar. Trebuie sa fii atent sa focalizezi cu precizie.

2 Pozeaza mireasa

Pentru imagini magulitoare cu mireasa, asigura-te ca ea nu are bratele aplecate (o usoara curba este perfecta, dar nu drepte), in timp ce tine buchetul. Daca este posibil, cere-i sa creeze un „S”, cu corpul ei, similar cu modul in care pozeaza modelele. Uita-te prin reviste pentru femei, cum ar fi Vogue si Cosmopolitan pentru a vedea modul in care prezinta modelele, pentru a obtine mai multe idei sau poti vedea portofoliul altor fotografi, cum ar fi acestia.

3. Utilizeaza lumina in mod creativ

Daca exista modele de lumina interesante in afara bisericii sau la primarie, le poti utiliza pentru a adauga impact si drama la imagini. Fii constient, insa, ca astfel de modele ar putea veni si pleca pe masura ce trece ziua, asa ca va trebui sa lucrezi rapid pentru a le capta.

4. Incadreaza cuplul

Atunci cand faci poze cu mireasa si mirele, cu masina lor, incearca sa fii creativ prin utilizarea ferestrelor pentru a-i incadra, sau chiar sari in masina, daca ei sunt de acord.

5.Gaseste umbra

Daca fotografiezi o nunta intr-o zi cu soare foarte puternic, incearca sa muti cuplul sau grupul in umbra pentru o expunere mai buna, sau foloseste blit fortat pentru a echilibra scena.

6.Adauga miscare

Incearca sa scoti in evidenta primul dans al mirilor folosind un timp de expunere foarte lent, pentru a da imaginilor un sentiment de miscare. Utilieaza o combinatie de flash si o viteza redusa a obturatorului pentru a ingheta miscarea cuplului, in timp ce capturezi ambianta si miscare. Posibil sa fie nevoie sa cresti sensibilitatea ISO a aparatului foto.

7. Acorda atentie la detalii

Uita-te dupa lucrurile mici, precum si la imaginea de ansamblu. De multe ori, detaliile pot trece neobservate de catre invitati, si totusi cand vad o poza in detaliu, isi vor aminti instant momentul. Asa ca fii atent la tot ce te inconjoara, si nu te abtine de la a fotografia orice ti se pare interesant.

8.Foloseste vantul

In cazul in care bate vantul, pune oamenii impotriva vantului. Rochia miresei, in special, poate fi dinamica atunci cand exista vant – liniile sale vor curge cu miscarea aerului. Cu toate acestea, daca schimbi obiectivul pe un DSLR, iesi din vant, pentru a evita murdaria si praful sa intre in camera.

9.Asculta rasetele

Nuntile sunt ocazii fericite, asa ca fii atent la cei care rad si se simt bine. Fotografiile in care oamenii sunt fericiti si relaxati ies foarte bine, asa ca foloseste-ti urechile, precum si ochii, pentru a monitoriza dinamica petrecerii de nunta, si pentru a te muta in centrul actiunii.