Sfaturi utile pentru parcurgerea Asiei de sud-est

 

De la Myanmar la Vietnam, tarile din Asia de sud-est sunt pe cale sa devina cele mai populare destinatii din lume atat pentru pasionatii de calatorii cat si pentru cei in cautare de aventuri. Nu conteaza motivul pentru care iti doresti sa explorezi aceste destinatii superbe, bogate si impresionante, iata cateva sfaturi utile pentru a putea profita din plin de aceasta calatorie iesita din comun.

images (10)

Atentie la obiceiurile locale

In Asia de Sud eticheta este extrem de importanta, Asia reprezinta un continent cu traditii si credinte populare aparte. De exemplu, oricine intra intr-un templu trebuie sa isi dea jos pantofii si sa aiba mainile si picioarele acoperite. Incearca sa te inspiri de la localnici pentru a-ti facilita sejurul in Asia. La Myanmar, un lonngy traditional (imbracaminte) reprezinta modalitatea excelenta de a te acoperi in perioada in care explorezi diferitele temple. Pietele de noapte din diferitele orase sunt ideale pentru a gasi acest costum traditional. Pentru a profita de transportul local ai la dispozitie tuk-tuks, o modalitate rapida de a incerca sa te amesteci printre localnici.

Myanmar-2013-839_web-lrg

Adapteaza-te la schimbarile de clima

Pe timp de zi, in Asia de sud-est este foarte cald. Schimbarile de temperatura sunt destul de frecvente ceea ce inseamna ca vei fi nevoit sa isi schimbi destul de des tinuta. Asigura-te de faptul ca ai haine suficiente la tine, cat mai lejere dar si haine care sa te ajute sa faci fata tranzitiei dintre zilele calde si noptile calduroase.

Incearca preparatele traditionale

Pentru o experienta mai autentica, gusta din bucataria locala. Incearca sa ajungi la cele mai cunoscute restaurante din apropierea hotelului la care esti cazat si, daca ai curajul, incearca si bucataria de strada, in numeroasele chioscuri amplasate de-a lungul strazilor.

mianmar-az-osi-burma-csodai-es-thaifold-nagy

Trebuie sa ai asupra ta o crema solara, o palarie cu boruri largi si ochelari de soare. Un pachet de servetele umede iti va fi util pentru a te sterge din cand in cand de praf pe maini in absenta unei surse de apa. Nu parasi tara fara sa-ti fi oferit un masaj relaxant.