Sportul, pariurile si atractia pentru ele

sport si pariuri Fiecare dintre noi iubeste intr-un fel sau altul sportul. Unii iubesc sa il practice, altii iubesc sa il priveasca iar altii iubesc sa se joace cu prognosticurile. Daca ne intoarcem cateva sute sau chiar mii de ani in istorie, descoperim ca stramosii nostri erau la fel. Arenele romane in care se luptau gladiatori, jocurile Olimpice si diversele forme de pariuri de atunci, ocupau timpul iubitorilor de sport si le ofereau o activitate extrem de placuta.

In istorie insa, sportul era pura placere pentru toata lumea ( Exceptand acele sporturi in care luptatorii erau nevoiti sa se omoare intre ei ). Sportivii doreau sa isi demonstreze ca pot obtine ceva iar oamenii priveau cu placere niste evenimente care ii scoteau din cotidian.

Astazi, sportul a devenit o adevarata industrie. Bazandu-se pe atractia uriasa pe care o au oamenii pentru competitii, sportul s-a transformat intr-o fabrica de bani.

Ce reprezinta sportul astazi?

Pentru sportivi a devenit un adevarat loc de munca. Putini sunt cei care practica un sport de performanta pentru placerea de a face miscare sau pentru adrenalina si spirit competitiv. Majoritatea practica sportul cu o motivatie financiara serioasa in spate, ceea ce fura putin din farmecul competitional. Evenimentele sportive sunt si ele adevarate gauri negre pentru milioane si milioane de euro iar stadioanele sunt adevarate temple care strang la fiecare meci zeci de mii de oameni. Sa nu mai vorbim de unii sportivi, care se transforma din simpli oameni in zeitati, pentru simplul fapt ca se pot juca cu mingea ceva mai bine decat altii.

Pentru pasionatii de sport cu telecomanda in mana, sportul este doar un fel de reality show, in care tensiunea creste la maxim atunci cand echipa care joaca face parte din tabara ta sau atunci cand meciul este prezent pe un bilet de pariuri.

Da, sportul nu mai este o activitate de sine statatoare, ci este o activitate care se invarte in jurul pariurilor si a caselor de pariuri. Un Clasament fotbal franta este mult mai important decat placerea pura de a urmari un meci, pentru simplul fapt ca iti poate aduce un castig. Din punct de vedere al celor care urmaresc, sportul reprezinta un amalgam de statistici, un numar impresionant de case de pariuri, jucatori cu milioane de euro in conturi si culise dubioase.

Este buna sau este rea evolutia de pana acum a sportului?

Nu exista un raspuns corect la aceasta intrebare. Pe de o parte este buna, deoarece, spre deosebire de stramosii nostri, noi putem castiga ceva din sport, indiferent de pozitia in care suntem. Putem castiga daca il practicam, putem castiga daca stam in fata televizorului si putem castiga daca investim in el. Faptul ca exista sporturi care atrag milioane de oameni in jurul lor, a contribuit, intr-un fel sau altul la pace si la liniste. Unde nu este sport, este razboi, pentru ca intotdeauna spiritul competitional va exista si de multe ori, acesta omoara.

Pe de alta parte, sportul a devenit un adevarat generator de frustrari si de neplaceri. Oamenii au ajuns sa isi puna toate sperantele intr-un jucator sau intr-un bilet la pariuri, asadar, atunci cand pierde Simona Halep in fazele de inceput ale unei competitii, toti romanii sunt total demoralizati. Cu siguranta, este la fel si in alte tari. Ideea este ca, pentru multi, viata a ajuns sa depinda de sport si nu in cel mai sanatos mod cu putinta.

Ironic, exista oameni pasionati de fotbal sau de tenis, care nu au pus in viata lor piciorul pe o minge sau mana pe o racheta.

Cum va evolua sportul in viitor?

Cu siguranta, sportul va evolua, insa cel mai probabil, acesta isi va pierde din naturalete si se va contura mult mai puternic intr-o activitate bazata pe statistici. Jucatorii vor fi mai bine hraniti si vor castiga mai multi bani, strategiile meciurilor vor fi mult mai stricte si mai bine gandite, regulile vor fi si ele mult mai stricte iar rezultatele vor fi influentate, din ce in ce mai mult, de ceea ce se intampla in culise. Acesta este sportul viitorului si cel mai probabil, va trebui sa ne multumim cu el. Daca vrem sportul de odinioara, solutia este una extrem de simpla si de eficienta: trebuie sa ne apucam noi, cei din spatele televizorului sa facem sport, pentru ca intotdeuna, competitia in care esti implicat direct este mult mai frumoasa decat competitia in care esti implicat doar sufleteste.