De ce sa iti petreci vacanta in Turcia? 3 motive

Esti in cautarea unei destinatii de vacanta intr-un cadru exceptional? Turcia este destinatia ideala. Un exemplu perfect de amestec oriental si occidental, modern si traditional in acelasi timp.

Datorita monumentelor sale impresionante, a catalogului variat de activitati, Turcia este pe placul pasionatilor de istorie, a persoanelor in cautare, chiar si pe petrecareti. Iata care sunt cele trei motive pentru care nu ar trebui sa ratezi o vacanta in Turcia.

aspendos

Istoria

Trecutul sau bogat si tumultos fac din Turcia destinatia istorica prin excelenta. Vestigii romane, greci si otomane, exista de toate pentru toate gusturile. Viziteaza numeroasele muzee, observa arhitectura superba, sculpturile, frescele si bijuteriile de epoca, perfect conservate. Viziteaza moscheele din Turcia, in special moscheea Sf. Sofia, o catedrala cunoscuta pe vremuri. Vei fi impresionat de bogatia istorica si de patrimoniul turcesc.

estambul-capadocia-4

Peisajele

Turcia este plina de peisaje care iti taie pur si simplu respiratia. Intre malurile Bosforului si peisajele naturale unice precum Capadocia sau castelul de bumbac de la Pamukkale, te vei simti transportat intr-o cu totul alta lume. Tara marginita de patru mari, Turcia le ofera amatorilor de plaja si soare, peisaje paradisiace. Insulele printeselor din marea Marmara le promit vizitatorilor o evadare spectaculoasa, departe de agitatia specifica orasului.

Fara sa uitam de bazarele din Istanbul care sunt veritabile tablouri vii. Unii turisti adora sa negocieze cu vanzatorii si sa cumpere suveniruri home-made. Relaxare totala.

bucatarie-turceasca

Bucataria

Influentata de orient si occident, bucataria turceasca ofera o varietate de delicatese. Exista de toate pentru toate gusturile. Amatorii de dulciuri vor fi cu siguranta sedusi de loukoum sau baklawa dar si de alte preparate turcesti colorate si savuroase. Dependentii de cafea ar trebui sa testeze varianta turceasca, mai condimentata dar cu care te vei obisnui imediat. Daca esti mai degraba adeptul ceaiului, trebuie sa gusti neaprat ceaiul negru, devenit un veritabil mod de viata pentru cultural or bogata. Ceaiul turcesc este extrem de aromat si concentrat, servit in cesti mari. Pe malurile raului Bosfor turistii au posibilitatea de a-si delecta papilele gustative cu peste proaspat si apetisant. O veritabila calatorie gustativa pentru papilele tale.