Aiosif

Stii care sunt cele mai frumoase lacuri din lume?

Cei care iubesc natura si vor sa plece in descoperirea celor mai frumoase lacuri de pe planeta, trebuie sa citeasca acest articol.

gadi

Lacul Gadi Sagar. Aflat in Jaisalmer, India, acest lac face parte dintr-o rezervatie inconjurata de temple si de sanctuare. Te vei simti ca si in filmul Tomb Raider.

Huanglong, China. Situat in partea de nord a regiunii Sichuan, acest lac este o succesiune de lacuri turcoaz marginite de calcar cu panorame unice in lume.

moraine-p990._sources

Moraine, Canada. Un magnific lac canadian care se afla in parcul national Banff, Alberta. Are o culoare hipnotizanta in nuante de turcoaz.

Tekapo, Noua Zeelanda. Marginit de cele mai maiestuoase coline, lacul Tekapo are cele mai remarcabile ape cristaline. Te vei putea bucura de o panorama care iti va taia respiratia de pe inaltimea muntilor datorita numeroaslor poteci de aici.

come1-p990._sources

Lacul Côme, Italia. Un lac de o splendoare iesita din comun. Acest lucru se datoreaza muntilor si satucurilor aflate pe laturile sale. Ofera si peisaje de o rara frumusete cu vile magnifice si gradini luxuriante.

Lacul Titicaca, Bolivia si Peru. Este cel mai inalt lac navigabil din lume cu o multime de insule plutitoare.

jokulsarlon1-p990._sources

Lacul Jökulsárlón, Islanda. Este situat in partea de sud a ghetarului Vatnajökul si este unul din cele mai mari lacuri proglaciare din Islanda. Blocuri de gheata se detaseaza de pe ghetarii din jur si dau lacului aluri de camp de iceberg.

Lacul Baïkal, Rusia. Are o suprafata echivalenta cu cea a Belgiei si este cea mai mare reervatie de apa dulce de pe planeta.

torre2-p990._sources

Laguna Torre, Argentina. Un mic lac glaciar situat la poalele varfului Cerro Torre, cel mai inalt varf glaciar din Patagonia. Un decor feeric in care ariditatea si puritatea danseaza un vals fluid.

Parcul National al Lacurilor Plitvice, Croatia. La jumatatea drumului dintre Zagreb si Zadar, acest parc are 16 parcuri mari, legate intre ele de 92 de cascade si de mici rauri tumultoase.

Laguna Colorada, Bolivia. Un la colorat de 60 de km cu o apa in nuante de rosu si cu pigmenti datorati algelor de aici. Nunantele apei merg de la rosu intens pana la maro.