Aiosif

Lucruri ciudate care se petrec in timp ce dormi

Corpul tau este cel mai frumos exemplu de mecanica care exista pe Pamant. Zi de zi, oamenii de stiinta fac noi si noi descoperiri cu privire la organismul uman. Secretul ultim de a avea grija de tine este sa inveti tot ce trebuie sa stii despre organismul tau si sa decriptezi mesajele pe care acesta ti le trimite zi de zi. Daca consideri ca stii tot ce trebuie despre corpul tau, ne pare rau sa te informam cu privire la faptul ca te inseli: nu stii tot ce se intampla in organismul tau in timp ce dormi. Vei fi surprins sa afli cat de multe sunt.

Vorbesti in timpul somnului

Cu siguranta ai observat acest fenomen la unul din apropiatii tai, ba mai mult, chiar i-ai reprosat acest lucru. Numeroase persoane vorbesc in somn. Cauza? O predispozitie naturala la somnambulism. Acest comportament nocturn este prezent si la cateva specii de animale.

somn

Nu te mai poti misca

In unele cazuri se intampla ca persoanele cazute intr-o faza de somn intensa sa isi dea seama ca sunt adormite si ca urmeaza sa viseze. Problema este ca sunt incapabile sa se trezeasca si ca se trezesc prizoniere intr-un corp pe care nu il pot controla. Acest fenomen poarta numele de paralizia somnului.

cadereAi impresia ca urmeaza sa cazi

Ai cu siguranta oroare de aceasta senzatie de « cadere libera ». Cu toate acestea, acest fenomen este natural, cat se poate de inofensiv. De fapt, in momentul in care incepi sa adormi, activitatea diferitelor organe ale corpului incetineste si creierul tau poate asimila, din greseala, aceasta schimbare de ritm drept un pericol si iti trimite un semnal de alarma.

Creierul tau preia fraiele

Daca corpul tau este destul de static in momentul in care dormi, creierul tau este mai activ ca niciodata. In timp ce te odihnesti, acesta va clasa diferitele informatii colectate pe timp de zi si le va ordona astfel incat tu sa le accesezi mai usor. Creierul iti va ajuta corpul sa scape de toxinele inmagazinate, va stimula procesul de reinnoire celulara.