Cum sa vinzi rapid o casa?

Vanzare casaPiata imobiliara este o adevarata jungla. Toti vanzatorii incearca sa vanda cat mai scump, pentru a obtine un profit consistent, in timp ce cumparatorii cauta sa scoata cat mai putini bani din buzunar. Daca esti cumparator, ai de ales intre sute, sau chiar mii de case care iti fac cu ochiul si intotdeauna exista o alta optiune. Daca esti vanzator insa, ai un singur apartament sau o singura casa, asadar, va trebui sa te descurci cu el.

Cum sa te asiguri ca vinzi rapid o casa?

Exista cativa pasi care sa iti ofere garantia unui astfel de lucru. Evident, nu iti garanteaza ca in a doua zi casa este si vanduta, insa iti garanteaza faptul ca potentiallii cumparatori vor sti de ea si ca vor fi interesati sa o vada.

Pasul 1: Gaseste toate avantajele casei si pune-le pe hartie. Intotdeauna trebuie sa scoti in evidenta avantajele. Poate ca ai o locuinta care se afla in apropierea unui mare centru comercial, poate ca este nou construita sau poate ca pur si simplu are vecini foarte ok. Fiecare mic detaliu conteaza si poate sa fie convingator. Nu uita niciun aspect si noteaza tot ceea ce te multumeste in legatura cu casa pe care o vinzi

Pasul 2: Fa cat mai multe poze. Pozele sunt esentiale atunci cand vinzi o locuinta. Evita sa faci poze din care sa nu se inteleaga nimic, ci opteaza pentru poze cat mai vaste. Nu intereseaza pe nimeni o floare de apartament sau o bucata de gresie, ci mai degraba structura incaperilor , marimea acestora si modul in care sunt mobilate. Daca nu crezi ca esti talentat la poze, poti apela la un fotograf profesionist. Este adevarat ca este destul de costisitor, insa o poza buna vinde mult mai usor. Inainte de a face poze, incearca sa faci curat si sa aranjezi totul cat mai bine.

Pasul 3. Da un anunt de vanzare peste tot pe unde poti. Poti sa dai un anunt ziar, in ziarele locale, deoarece functioneaza foarte bine si poti sa dai un anunt anuntul az sau anunturi in ziarele nationale si in site-urile de anunturi care se adreseaza intregii tari. S-ar putea sa fie oameni care sa doreasca o locuinta in zona ta si care sa fie interesati de oferta.

Pasul 4. Alege un agent imobiliar. Este mult mai tentant sa vinzi o casa de unul singur, deoarece in felul acesta elimini comisionul pe care l-ar percepe in mod normal agentul imobiliar. De multe ori insa, angajarea unei astfel de persoane poate sa fie o decizie cat se poate de inteleapta, deoarece poate atrage cumparatori care sa ofere mai mult decat ai putea obtine tu si poate sa scoata mult mai usor in evidenta avantajele intregii locuinte.

Pasul 5. Fii mereu deschis la discutii si la negocieri. Cu siguranta nu vei vinde locuinta inca de la primul vizitator, asta daca nu ai un noroc deosebit de mare. Calculeaza cu atentie suma pe care o poti negocia si fii deschis la orice propunere financiara.