Aiosif

Descopera Macao, orasul cu doua fete

Macao este un oras impregnat cu istorie deoarece a fost fondat in China de catre portughezi in anul 1557. Un oras care a ramas portughez pana in anul 1999. Macao este deci un oras cu o cultura mixta si este dupa Hong Kong, al doilea teritoriu cel mai bogat de aici.

macao

Macao arboreaza si o estetica foarte contemporana care este amestecata cu cladiri traditionale. Este si un paradis al jocurilor de noroc si mai este denumit si Las Vegasul Asiei. Dar in mijlocul hotelurilor de lux si a cazinourilor gigant vei putea descoperi si cele mai frumoase vestigii lasate de catre portughezi aici – un regal pentru ochi cu toate bisericile sale si cu stradutele minunate de aici.

macao 2

Deci descoperirea orasului Macao nu se rezuma doar la cazinourile sale colorate si la atractiile sale. Este o destinatie cu un centru istoric minunat, un martor al bogatiilor culturale ale trecutului. Centrul istoric de aici este si o veritabila pauza de la nebunia chinezeasca. Pe langa stradutele sale pavate extrem de  frumoase vei descoperi ruine si cladiri colorate adorabile care te vor duce cu gandul la Lisabona. Orasul are si o multime de muzee si de monumente. Templele chinezesti Kun Iam si Lin Fong Miu dar si templul budist A-Ma sunt niste veritabile minuni.

images

Piata de aici este si ea cu siguranta cea mai cunoscuta. Are o fantana si un sol tipic portugheze cu pietre gri si bej. Ruinele Sao Paolo, dar si fortareata Guia care ii ghida pe marinari cu farul sau trebuie si ele sa fie descoperite.

Mai trebuie sa descoperi aici Red Market cu aleile sale labirintice, Gradinile Lou Lim Leoc, un adevarat port al pacii, Ruinele St. Paul, cel mai emblematic loc de aici – ceea ce a  mai ramas din biserica Mater Dei, Casa Mandarinului, in stil chinezesc care respecta traditia Feng Shui cu un aspect foarte zen si cu portile rotunde.

Gastronomia de aici este si ea un delicios amestec de influente chinezesti, portugheze, indiene, malaieziene si africane.

Orasul Macao este o destinatie aparte care te va transporta intr-o alta lume intre Europa si Asia…