Aiosif

3 filme de urmarit inainte de a vizita orasul Paris

parisguidetower

Paris, orasul luminii, orasul indragostitilor, orasul artei. Paris, orasul frumos, Paris, orasul pasionant. Exista o multime de lucruri de spus despre orasul Paris si prea putine cuvinte pentru a descrie capitala franceza. Iata trei filme prin intermediul carora poti afla mai multe lucruri despre orasul Paris.

amelie

Fabulosul destin al lui Amelie Poulain

Lui Amelie ii place sa isi ajute vecinii si apropiatii. Reuseste sa inteleaga nevroza parintilor sai si isi asculta de fiecare data prietenele si le da cele mai bune sfaturi. Nu indrazneste sa ii marturiseasca barbatului pe care il iubeste in secret sentimentele. Parisul lui Amelie? Este Parisul Montmartre, un oras romantic si poetic, plin de strazi care asteapta doar sa fie explorate. Melomanii se gandesc cu siguranta la cantecul La Complainte de la Butte si recunosc locurile in care abia asteapta sa se plimbe in timpul urmatorului sejur la Paris.

Paris,_je_t'aime

Paris Je T’aime

Paris Je T’aime inseamna 18 lung-metraje. Fiecare din acestea se deruleaza intr-un arondisment diferit al capitalei. Facem cunostinta cu o multime de personaje si aflam ca tema filmului este dragostea efemera. Parisul pe care il descoperim? Parisul de zi cu zi, Parisul cotidian, Parisul parizienilor. De-a lungul celor 18 lung-metraje intalnim o galerie de personaje reprezentand populatia capitalei. Parisul lor nu este curat si ideal, este pur si simplu un oras in care te indragostesti, unde, cateodata, povestile de dragoste se termina prost. Ai ocazia sa vezi aici Turnul Eiffel, Montmartre, Bastilia, Pigalle, Marais si Certierul Latin.

da-vinci-code-movie-tom-hanks

Da Vinci Code (Ron Howard)

In urma asasinarii unui conservator din cadrul muzeului Luvru, Robert Langdon, simbologist American, calatoreste in Paris si se trezeste implicat in cautarea unui adevar palpitant care il va duce in inima unei batalii dintre Biserica catolica romana si Staretia Sionului. Parisul din Da Vinci? Parisul este cu siguranta vedeta acestui film de suspans. Pe strazile acestuia, Robert este implicat intr-o veritabila cursa contra-cronometru in cadrul careia incearca sa rezolve numeroase enigme. In cadrul acestui film apar Muzeul Luvru, Biserica Saint-Suplice (situata in al saselea arondisment), Ritz, situat in piata Concorde si, desigur, Montmartre.