Aiosif

Stii cum se prepara cele mai delicioase terciuri?

Terciul este prezent de ceva vreme pe masa la micul dejun al anglo-saxonilor. Dar este din ce in ce mai popular si pe la noi. Este un amestec de cereale, seminte, lapte, fructe foarte sanatos si gurmand de care ar trebui sa profiti si tu numaidecat.

terci

Iata cateva idei care sa te inspire.

Un terci cu mar si scortisoara. Este de ajuns daca pui un mar feliat peste amestecul compus din fulgi de ovaz si lapte. Sau mai poti folosi doar jumatate de mar pentru amestec si cealalata jumatate sa o pastrezi pentru decor. Vei obtine astfel doua texturi diferite. Decoreaza totul cu scortisoara.

Un terci cu nuci si cocos. Dupa ce ai fiert fulgii de ovaz cu lapte, cand inca amestecul este pe foc, adauga o lingura de seminte la alegere- de in, de susan, de mac, doua linguri de nuca de cocos razuita, vanilie, scortisoara si putin miez de nuca. Indulceste totul cu sirop de agave. Amesteca totul, pune amestecul intr-un bol si decoreaza cu fructe la alegere.

Un terci cu ciocolata si pere. Adauga cateva patratele de ciocolata amestecului de lapte si fulgi de ovaz cand inca este pe foc. Taie mai apoi o para bucatele pentru a decora totul.

Un terci cu afine. In paralel cu prepararea amestecului de lapte cu fulgi de ovaz, pune pe foc 50 de grame de afine cu doua lingurite de miere si apa. Lasa totul la fiert. Decoreaza mai apoi totul cu afine si migdale.

Un terci cu banane. Adauga amestecului de lapte si fulgi de ovaz o banana zdrobita. Decoreaza totul cu scortisoara, miere, fulgi de ciocolata, seminte sau goji. Cu cateva curmale va fi si mai delicios.

Un terci cu zmeura si cu unt de migdale este o alternativa foarte gurmanda si sanatoasa. La fel ca si cel cu unt de arahide. Daca vei amesteca savoarea cafelei cu cea a scortisoarei, vei obtine un terci unic si original. Mai poti inlocui laptele de vaca cu cel de cocos pentru un terci foarte parfumat.

Iar daca vrei sa renunti la clasicii fulgi de ovaz, poti folosi quinoa sau hrisca pe care le poti amesteca cu fructe rosii, migdale sau seminte de dovleac.