admin

7 Cadouri de Craciun traditionale de pe glob

Craciunul este cea mai indragita sarbatoare a anului, de catre copii dar si de catre adulti. Optiunile de cadouri sunt infinite, unele mai surprinzatoare fata de altele. Practica darurilor de sarbatori se face si in firme cu ajutorul cadourilor corporate. Companiile aleg sa ofere cosuri cadou pentru angajati, clienti sau parteneri. Cosurile cadou corporate sunt ideale pentru a-ti arata recunostinta fata de o persoana care te ajuta la dezvoltarea propriei tale afaceri. Exista cosuri cadou de Craciun, cosuri cadou de Paste si chiar si cosuri traditionale sau pentru aniversari. Cosurile de Craciun si in general toate cosurile penrtu ocazii speciale contin bunatati specifice acelei perioade.

gift-8

  1. America Latina – In Venezuela si in alte parti din America Latina, copiii sarbatoresc prin lasarea ghetutelor afara pentru Los Reyos Magos (Cei Trei Intelepti). In dimineata zilei de 6 ianuarie ei gasesc in ghetute dulciuri si multe alte cadouri.
  2. Filipine – Craciunul este extrem de popular in Filpine, avand in vedere ca peste 80% din populatie este formata din crestini, sarbatorile avand loc pana in ianuarie. Copiii filipinezi isi lustruiesc pantofii si ii lasa pe pervaz, alaturi de ciorapeii proaspat spalati pentru ca Cei Trei Regi sa le lase cadouri. Copiilor le sunt oferiti bani in plicuri rosii, o traditie de origine chineza.
  3. Africa de Sud – Craciunul in Africa de Sud este la fel ca in Australia. Oamenii fac activitati in aer liber, gatesc placinte cu carne tocata, budini de prune, curcan si friptura de vita. Acestia agata ciorapei in jurul semineului pentru ca Mos Craciun sa le aduca daruri.
  4. SUA – Cadourile sunt lasate in mod traditional in ciorapi, atarnati de un semineu, sau intr-o fata de perna pusa sub bradul de Craciun.
  5. Italia – In ziua de Craciun, Babbo Natale (Mos Craciun) aduce mici cadouri pentru copiii italieni, dar ziua principala pentru a oferi cadouri este Ajunul Bobotezei, 5 ianuarie. In timpul Sarbatoarei Bobotezei, o vrajitoare batrana, cunoscuta si sub numele de La Befana merge pe strazile satului pentru a oferi cadouri copiilor, care si-au agatat ciorapeii pentru ca ea sa ii umple de daruri.
  6. China – Craciunul este sarbatorit de o mica parte a populatiei chineze, dar exista multe daruri traditionale care se ofera, in special in preajma Anului Nou Chinezesc. Cateva dintre aceste cadouri sunt betisoare, ceai, broderii, picturi, bani in plicuri rosii etc.
  7. Rusia – Dupa Revolutia din 1917, Craciunul a fost interzis pe intreg teritoriul Rusiei, alaturi de alte sarbatori religioase. Craciunului a fost sarbatorit abia dupa 75 de ani. In zilele noastre, Craciunul este o sarbatoare care se celebreaza cu mare fast. Credinciosii merg la slujba de Craciun care se tine in catedralele din intreaga tara.