supermarket

admin

Supermarket sau hipermaket?

In ultimii ani, orasele s-au impanzit cu supermarketuri, precum Lidl sau Mega Image si cu hipermarketuri, in care reprezentanti de seama sunt Cora, Carrefour sau Auchan. Odata cu aparitia acestor magazine gigant, s-au schimbat si preferintele cumparatorilor. Acestia nu mai prefera magazinele clasice, alegand un supermarket in schimb si nu mai prefera piata, incantandu-i mult mai tare ofertele de legume din hipermarketuri.

Evident, decizia de a cumpara dintr-un anumit magazin, poate sa cantareasca greu in buzunar, asadar, chiar daca renunti la piata, pentru ce optezi? Pentru hipermarket sau pentru supermarket?

supermarket

Hipermarket. Este, de regula, varianta aleasa de majoritatea cumparatorilor iar motivul este cat se poate de simplu: este un magazin complex. Aici poti gasi de toate, de la electronice pana la produse de igiena si alimente. Optand pentru cumparaturi intr-un astfel de loc, poti economisi extrem de mult timp, deoarece poti achizitiona toate categoriile de produse fara sa te mai deplasezi. Evident, exista si mici dezavantaje la un hipermarket. Principalul dezavantaj este faptul ca, de regula, aceste magazine uriase nu sunt tocmai urias, asadar va trebui sa te deplasezi putin pana la ele. Un alt dezavantaj este faptul ca te pot atrage sa cheltuiesti foarte multi bani, motiv pentru care este bine sa fie evitate sau sa se opteze pentru o lista stricta de cumparaturi.

Supermarket. Le vedem peste tot printre blocuri. Lidl, Mega Image, Carrefour Market sau alte nume mai mult sau mai putin sonore, toate reprezinta acele magazine cu autoservire, care contin o varietate foarte mare de produse, insa majoritatea sunt din domeniul alimentatiei sau al curateniei. Avantajul major al acestor magazine este faptul ca sunt aproape si sunt accesate foarte usor. De asemenea, pot oferi produse specifice si preturi foarte mici. Dezavantajul poate sa fie faptul ca, spre deosebire de hipermarketuri nu au varietate de produse si ca, exista multe categorii de produse unde preturile sunt mai mari decat in cazul unui hipermarket.

Evident, pe langa cele 2 variante, exista intotdeauna optiunea pietei. Aceasta este insa din ce in ce mai putin apreciata, cu toate ca legumele de aici sunt mai ieftine, mai gustoase si mai proaspete decat in magazinele amintite mai sus. Asadar, cea mai buna varianta ar fi alegerea unui supermarket pentru cumparaturile alimentare ambalate, alegerea unui hipermarket pentru cumparaturile nealimentare si alegerea pietei pentru legumele de zi cu zi.