Tenisul – 5 Beneficii pentru sanatate

Tenisul ca si orice alt sport are propriile sale avantaje. Cu totii trebuie sa admitem, asa cum si studiile si cercetariile stiintifice au demonstrat, faptul ca de fiecare data cand suntem implicati intr-un joc, atributele noastre fizice si mentale se imbunatatesc foarte mult. Tenisul este doar unul dintre numeroasele sporturi pe care oamenii din zilele noastre il practica cu bucurie.

Atat pentru incepatori cat si pentru experti, tenisul este ca un sport de viata, deoarece aproape toti jucatorii devin dependenti de frumusetea acestui joc inteligent. Mai mult decat atat, jucand tenis in mod regulat, poti obtine beneficii fizice, fiziologice si psihologice.

images

Iata care sunt principalele 5 beneficii pe care le poti obtine practicand tenisul:

1. Arzi calorii. Jucand tenis, poti arde o multime calorii, in timp ce determini o scadere a tensiunii arteriale. Cercetarile arata ca cei care practica 3 ore de aerobic pe zi pot preveni cu 50% orice boala de inima. Acest lucru este chiar mai eficient decat in cazul celor care obisnuiesc sa ridice haltere sau sa joace bowling. Tenisul, insa, poate scadea pana la 420 de calorii doar la un singur joc, devenind astfel unul dintre cele mai eficiente sporturi pentru scaderea in greutate. Aceasta activitate fizica ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale, deoarece determina cresterea sangelui care curge prin inima noastra in mod regulat. Rezultatul este ca vei avea o inima mai sanatoasa si o viata prelungita.

2. Iti tonifiezi musculatura si previi osteoporoza. Jucand tenis, fiecare membru al corpului este coordonat. De la degetele de la picioare la cele de la maini, tenisul ajuta organismul sa se deplaseze mult mai mult. In acest sport, muschii de la picioare, spatele, bicepsii si multi alti muschi sunt toti tonifiati si frumos modelati. Tenisul imbunatateste flexibilitatea in special la nivelul soldurilor, dar si la umeri. Astfel, se poate combate pierderea de masa osoasa, construind oase puternice, tinere si dense.

3. Iti imbunatatesti gandirea. In tenis, gandirea critica este imbunatatita. Vigilenta si gandirea tactica sunt, de asemenea, abordate in mod activ. Reflexele noastre sunt dezvoltate extrem, facandu-ne sa fim alerti in mod activ. Aminteste-ti ca mintea trebuie antrenata la fel de mult ca si muschii corporali!

4. Eliberezi stresul. S-a demonstrat ca tenisul poate ajuta la eliberarea stresului, combatand depresia, anxietatea si chiar furia. Asadar, practica tenisul pentru un stil de viata mai bun!

5. Devii mai optimist. Se pare ca tenisul nu ofera numai avantaje pe plan fizic si mental, ci si din punct de vedere psihologic. Cei care joaca tenis in mod regulat devin mai entuziasti, optimisti si au o stima de sine mult mai ridicata.