Top 5 Atractii turistice in Praga

Praga este un oras antic, plin de minuni arhitecturale si locuri fascinante in care sa-ti petreci timpul. Pentru a vizita totul in mod corespunzator, vei avea nevoie de cel putin cateva zile. Daca te afli in Praga doar pentru week-end sau pentru o perioada scurta de timp, iata o mica lista care te poate ajuta sa vizitezi cele mai bune locuri din acest mirific oras.

Top 5 Atractii turistice in Praga:

1. Castelul Praga. Aceasta cetate de basm cu vedere spre raul Vltava este inconjurata de niste benzi pietruite si rasucite ce infrumuseteaza si mai mult constructia. In interiorul acestui „oras in oras” vei gasi Catedrala Vitus, Biserica Sf. Gheorghe, Palatul Regal Vechi si celebrul Golden Lane. Complexul este destul de masiv si este considerat cel mai mare de acest gen din intreaga lume. Stilurile arhitecturale variaza de la romantic la gotic, oferindu-ti o imagine incantatoare, pe care sa o admiri o dupa-amiaza intreaga.

www.richard-seaman.com

2. Catedrala Sf. Vitus. Aceasta catedrala este cea mai inalta structura existenta in interiorul complexului ce gazduieste castelul Praga. Este vizibila de la Podul Carol, precum si din multe alte puncte importante ale orasului. Sf. Vitus este o biserica magnifica, care a necesitat sute de ani pentru a fi construita, avand capele, cripte si un mausoleu pentru unii dintre cei mai importanti regi ce au condus pe acest taram.

st-vitus1

3. The Golden Lane. Golden Lane, un rand de case mici si radiante se inalta in fata peretelui de nord a castelului, fiind construit in secolul al 15-lea de catre artisti si mestesugari. Celebrul scriitor ceh, Franz Kafka, a trait la casa cu numarul 22 din aceasta zona.

prague-castle-golden-lane

4. Piata Orasului Vechi si Ceasul Astronomic. Asa cum numele sugereaza, Piata Orasului Vechi se afla in inima orasului vechi Praga. Aici vei gasi Ceasul Astronomic, Biserica Maicii Domnului Inainte de Tyn, Biserica Sf. Nicolae si un monument central al reformatorului religios ceh Jan Hus. Caracteristica cea mai usor de recunoscut a Pietii Orasului Vechi este turnul de 70 de metri si ceasul sau astronomic construit pe un perete exterior al turnului. Cu sute de ani in urma, consiliul orasului a decis sa orbeasca producatorul ceasului Hanus, in scopul de a-l impiedica sa divulge secretele mecanice ale ceasului, dupa cum spune legenda. La fiecare ora, clopoteii ceasului se deschid, permitand iesirea din usi a douasprezeze figuri sculptate ale apostolilor.

old-town-square-9

5. Podul Carol – Karluv Mos sau Podul Carol conecteaza orasul Lesser de orasul vechi, oferind o priveliste panoramica a Castelului Praga, Parcului Letna si a altor poduri ce se intind pe rau. Constructia acestui pod a inceput in secolul al 14-lea, sub ordinul lui Charles al IV-lea. Doua turnuri de paza marcheaza fiecare intrare a podului.

charles_bridge_2