Diferentele de preturi dintre piesele auto

Fie ca esti in cautarea unor piese auto vw, a unor piese auto Opel sau a unor piese pentru orice alta masina, cu siguranta ai observat oferta extrem de stufoasa pe care o prezinta magazinele de piese auto. Daca in ceea ce priveste magazinele de incredere, preturile pieselor sunt asemanatoare, atunci cand vine vorba despre magazine mai putin cunoscute, vei descoperi piese cu adevarat ieftine. Te vei gandi ca, probabil este vorba despre promotii sau despre diverse oferte ale magazinelor, care le ajuta sa creasca. De fapt, este vorba despre piese auto de slaba calitate, construite in fabrici fara licente si care prezinta riscuri extrem de mari pentru siguranta participantilor la trafic.

Luam drept exemplu seria de piese auto vw. Pe piata exista 3 categorii mari de astfel de piese: piese auto vw originale, piese auto vw aftermarket si, piesele extrem de ieftine, adica piesele contrafacute.

Aparent, toate sunt identice, insa la o analiza mai atenta se vor descoperi diferente mari.

Ce sunt piesele auto originale?

Sunt piesele montate inca de la inceput pe masina pe care ai cumparat-o. Sunt acele piese care ofera cea mai mare incredere si chiar daca sunt cu o idee mai scumpe decat restul pieselor de pe piata, sunt cele mai indicate.

piese auto vw

Ce sunt piesele aftermarket?

Sunt piese care respecta toate standardele de siguranta, insa sunt construite de alti producatori, nu de cei care au facut piesele montate initial pe masina. Si acestea sunt recomandate, insa este posibil sa fie gasite mici diferente in ceea ce priveste calitatea.

Ce sunt piesele contrafacute?

Sunt piesele construite de producatori care se gandesc doar la bani. Daca primele 2 categorii de piese sunt trecute prin sute de teste care vizeaza siguranta, cele contrafacute sunt realizate din materiale slabe si nu sunt supuse niciunui test. De aici vine si pretul mai mic, dar si calitatea slaba.

Care sunt riscurile unor piese contrafacute?

Riscurile sunt imense. Spre exemplu, in cazul unor placute de frana, distanta de franare poate creste cu pana la 40 de metri, daca placutele nu sunt construite asa cum ar trebui. Acest lucru inseamna riscuri de accidente, si ruscuri asupra integritatii corporale a participantilor la trafic.

Concluzia este simpla: Achizitionati doar piese originale si aftermarket si doar de la comercianti  in care aveti 100% incredere. De asemenea, in cazul in care gasiti o oferta incredibil de buna, cel mai probabil trebuie sa o evitati.In industria auto din Romania exista un procent de 10%, compus din pieste auto contrafacute, ceea ce inseamna ca riscul de a da peste astfel de piese este destul de mare.