Testarea a 30000 de romani – viziere de protectie obligatorii

Testarea a aproximativ 30000 de romani se va lua in calcul pentru gradul de imunizare a populatiei dupa o faza de maxim a valului. Aceste teste vor fi facute de persoane ce vor purta echipament corespunzator de protectie – combinezon, masti, manusi si viziere de protectie

Vom testa populația să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare”, a declarat la Digi 24 secretarul de stat Horațiu Moldovan.

“Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eșantioane de vârstă, ca să vedem câți s-au imunizat la Covid-19”, a decalarat Horațiu Moldovan.

El a adaugat faptul ca a aparut teste rapide mult mai exacte – aprobate de OMS si vor fi disponibile si folosite in Romania. 

Tetarea va fi foarte importanta pentru a restrange grupul de cei infectati – ideea fiind ca aceste teste sa fie aplicate intre 9000 si 11000 de teste pe zi. 

De asemenea, protectia joaca si ea un rol important. Purtarea de masti si de viziere de protectie joaca un rol important in interceptarea virusului. 

Ce sunt testele serologice 

Aceste teste evidentiaza anticorpii spefici SARS-CoV-2 de tip  IgM si IgG. Prezența anticorpilor specifici de tip IgM sau titrul de anticorpi specifici tip IgG din faza de covalescență de ≥4 ori mai mare comparativ cu titrul identificat în faza acută pot fi utilizate drept criteriu de diagnostic pentru pacienții suspecți de infecție SARS-CoV-2 cu rezultate negative la testele de detecție a acizilor nucleici virali, potrivit Comisiei de Microbiologie Medicală a Ministreului Sănătății.

Testele serologice trebuie realizate numai cu teste validate, cu sensibilitate și specificitate foarte ridicată, care să limiteze rezultatele fals negative și fals pozitive. Ele vor fi facute de personal echipat corespunzator cu echipament de protectie – manusi, combinezoane si viziere de protectie.

Cum ne protejam pana la testare?

Protectia este foarte importanta in acest moment al pandemiei. Artic Gaesti – producatoare de electrocasnice si Alpin 57 Sebes au fost inchise dupa ce s-au descoperit un focar de infectie tip COVID 19 printre angajati. Acestia nu purtau corespunzator  sau nu purtau deloc echipamente de protectie – manusi, masti sau viziere de protectie 

Viziere de protectie pentru toata lumea

Un simpla cautare “viziere de protectie” ne-a dus catre www.mboutique.ro unde am gasit mai multe tipuri de viziere de protectie. Acestea pornesc de la 14 lei cele ma ieftine si am descoperit si viziere pentru copii. Vizierele de protectie sunt un bun alaturi de mastile de protectie indiferent de tip. 

Acestea au menirea de a ne proteja de stropi si de a ne duce mana la ochi, gura si nas. OGN – ochi, gura si nas – sunt cele mai expuse raspandirii virusului in corpul uman. De asemenea, este important ca noi sa tinem o distanta sociala de min 1.5 metrii fata de celalte persoane din jurul nostru. Spalarea cat mai desa mainilor cu apa si sapun sau folosirea dezinfectantului este de asemenea necesara. Pentru cei ce detin firme si doresc sa aiba grija de angajatii si de persoanele ce le viziteaza magazinul, este important de asemenea sa le achizitioneze viziere de protectie si plexiglas de tejghea.