tipuri de camere de supraveghere

admin

Tipuri de camere de supraveghere


tipuri de camere de supraveghereTe-ai gandit vreodata cate tipuri de camere de supraveghere exista si ce anume poti face cu o camera de supraveghere? Cel mai probabil nu, cu toate astea, este foarte probabil ca in viitorul apropiat sa te intereseze acest detaliu, in conditiile in care supravegherea video reuseste sa atraga un numar din ce in ce mai mare de utilizatori si, pe buna dreptate: este o varianta foarte buna de siguranta si de control asupra proprietatilor pe care le detii.

Supravegherea video a inceput sa isi faca aparitia in mai toate locuintele noi si cu siguranta, in scurt timp va ajunge sa fie prezenta si pe locuintele vechi.

Cate tipuri de camere de supraveghere exista, insa, in cazul in care vrei sa faci o astfel de achizitie?

In functie de necesitatea pe care o ai, poti opta pentru mai multe tipuri de camere de supraveghere. Varietatea este foarte mare, in asa fel incat camerele se impart in functie de mai multe categorii:

Dupa modul de functionare

In functie de modul in care functioneaza, camerele de supraveghere pot fi camere de supraveghere pentru zi/ noapte, sau camere de supraveghere cu vedere pe timpul noptii. Primele asigura imagini color in timpul zilei si imagini alb negru, atunci cand lumina scade sub o anumita intensitate, in timp ce camerele de supraveghere de pe timpul noptii combina camerele alb negru cu lumina infrarosu, pentru a putea filma pe intuneric.

Dupa modul in care se comporta la intemperii

Necesitatea de camere de supraveghere este la fel de mare pentru spatiile interioare si pentru spatiile exterioare. Pentru spatiile interioare vei descoperi camere de supraveghere indoor, care sunt proiectate in asa fel incat sa poate functiona in interiorul unei cladiri. Acestea sunt construite in asa fel incat sa ofere imagini de calitate, neglijand intr-un fel sau altul carcasa si rezistenta acesteia.

Pentru spatiile exterioare, in schimb, avem camerele de supraveghere outdoor, care sunt proiectate in asa fel incat sa poata rezista la intemperii, oricat de neplacute ar fi acestea . De regula, camerele de supraveghere outdoor rezista la temperaturi extreme, intre -20 de grade Celsius si 120 de grade Celsius si la toate capriciile vremii, indiferent ca este vorba despre ploaie, ninsoare sau vant.

Dupa calitatea imaginii

Calitatea imaginii este un aspect extrem de important atunci cand vorbim despre camerele de supraveghere video. In functie de acest aspect, vom descoperi camere de supraveghere video monocrom, cu rezolutii de pana in 420 de linii TV, camere de supraveghere monocrom de rezolutie inalta, cu pana la 600 de linii tv si camere de supraveghere video color, cu rezolutii mici, medii si mari. Este evident faptul ca, cu cat o camera de supraveghere este dotata cu o rezolutie mai mare, cu atat calitatea imaginii va fi una mai buna.

Dupa modul in care prelucreaza semnalul

In functie de modul in care prelucreaza semnalul, camerele de supraveghere pot fi camere supraveghere analogice si camere supraveghere digitale. Cele analogice sunt primele camere aparute pe piata si prezinta avantajele unui pret mic. Cu toate astea, flexibilitatea lor nu este chiar atat de mare precum ar trebui sa fie. Cele digitale in schimb, sunt camere de supraveghere de generatie noua si permit obtinerea unei imagini mult mai bune pentru fiecare imagine.

Chiar si asa, daca vrei sa supraveghezi un spatiu mic, unde nu ai nevoie de foarte multe detalii, dotarea cu camere supraveghere analogice pare a fi ideea perfecta.

Dupa conectivitate

Conectivitatea este un alt aspect cat se poate de important, camerele de supraveghere fiind impartite in camere de supraveghere conectate prin cablu, sau camere de supraveghere wireless. Camerele de supraveghere wireless ofera o flexibilitate mai mare, deoarece nu necesita fire pana la DVR. Cu toate astea, si ele au nevoie de conectare la energie, asadar, nu scapi in totalitate de cabluri. Camerele de supraveghere conectate prin cablu pot sa genereze ceva probleme in momentul in care te hotarasti sa le instalezi, deoareca cablul va trebui sa fie destul de lung si va trebui sa isi gaseasca un loc.  Cu toate acestea, dat fiind faptul ca o camera de supraveghere prin cablu este ceva mai ieftina, foarte multi aleg aceasta varianta.

Pe langa aceste camere, sunt sanse sa gasesti si alte tipuri de camere de supraveghere si alte criterii de departajere. Spre exemplu, poti alege camere de supraveghere ascunse, care sa nu dea de banuit ca este o zona supravegheate. Acestea nu te ajuta prea mult insa, cum nu te ajuta nici camerele de supraveghere false, care prind destul de mare teren printre utilizatori, deoarece sunt foarte ieftine. Cu toate astea insa, eficienta lor scade la 0 in cazul in care cineva patrunde in locuinta sau in spatiul pe care il supraveghezi.

Ceva este cat se poate de cert insa: inainte de a achizitiona niste camere de supraveghere, trebuie sa analizezi cu atentie fiecare detaliu si fiecare oferta.