Atunci cand vrei sa tii o cura detox, trebuie sa alegi cele mai bune alimente pentru ca aceasta sa fie cat mai reusita. Alimente care vin cu o multime de beneficii pentru a drena si pentru a curata organismul. Care pot fi consumate de asemenea intreg anul.
Lamaia. Este un aliment diuretic si care alunga senzatia de foame, de consumat de preferinta dimineata pe stomacul gol. In perioada de detox ar fi deci ideal sa consumi un pahar de apa in care ai pus suc de lamaie. In plus, contine potasiu SI vitamina C. Atentie insa la supradoza daca ai unghiile si parul fragil.
Avocado. Chiar daca acest fruct nu are o reputatie pre buna, din cauza ca este foarte bogat in calorii, acesta contine acizi grasi foarte buni pentru sanatate. Sa nu mai vorbim despre puterea sa anti-oxidanta si capacitatea de a elimina toxinele liposolubile.
Chlorella. Este o alga vedeta in cadrul tuturor curelor detox. Este mereu recomandata in acest tip de cure. Poate elimina metalele grele mai ales mercurul si plumbul dar si poluantii chimici care se fixeaza in tesuturi.
Tofu. Este o proteina vegetala care contine foarte putine grasimi si care se recomanda in curele de slabire. Are puterea de a se lega de metalele grele din organism pentru ca mai apoi sa le elimine. Se pare ca 700 de grame de tofu pot sa scada cu 11% nivelul de plumb din corp.
Ceaiul verde. Are o multime de virtuti, printre care si cea de a preveni cancerul, de a reduce nivelul de colesterol, hipertensiunea si toate mecanismele de imbatranire. Poate favoriza si eliminarea kilogramelor in plus si cotine cafeina.
Ghimbirul. Este cel care poate facilita digestia si care poate stimula productia de bila. Este un puternic anti-oxidant si poate atenua senzatiile de greata. 10 grame pe zi sunt de ajuns.
O cura detox este destinata sa stimuleze organele si sa curete ficatul, intestinele si rincihii. Trebuie sa consumi multe vegetale care vin cu o cantitate importanta de vitamine si de minerale. In ceea ce priveste bauturile, privilegiaza bauturile care au bicarbonat si care pot participa la re-echilibrarea acizilor din organism.