Aiosif

Ghidul celor mai originale destinatii pentru trekking

Daca te-ai plictisit cumva de traseele clasice pentru drumetii, iata cateva destinatii insolite daca iubesti sa mergi pe jos si sa descoperi cele mai magnifice peisaje.

aurland

Valea Aurland, Norvegia. Este un teren de joaca ideal pentru cei care isi doresc sa mearga pe jos printre fiorduri si sa admire cascade sau ghetari.

Trekking intre Chavin si San Marcos. Vei reusi sa descoperi aici o alta fata a Cordilierilor Albi din Peru. Intre peisaje de vis si civilizatie precolumbiana, te poti bucura de cele mai frumoase peisaje printre munti si ghetari.

zid

Marele Zid Chinezesc, China. Se poate ajunge la el usor si ofera peste 6000 de km de itinerarii pentru un trekking de neuitat.

Atlasul Inalt. La peste 60 de km la sud de Marrakech, Atlasul Inalt ofera numeroase trasee pentru trekking. Unul din cele mai atipice duce inspre Jbel Toubkal, cel mai inalt varf din Maroc. In mijlocul muntilor vei descoperi cele mai primitoare satucuri.

hima

Himalaya. Trebuie sa ajungi si in Himalaya pentru a parcurge regiunea Ladakh din India. Trekkingurile de aici se desfasoara la o inaltime de peste 3000 de metri deci trebuie sa fii cat mai pregatit.

Laugavegur, Islanda. Este unul din cele mai impresionante trasse pentru trekking. Vei descoperi bogatia peisajelor islandeze intre Landmannalaugar si Pórsmörk.

over

Overland Track. Vrei sa parcurgi 65 de km in inima Tazmaniei? Aici trebuie sa ajungi. De la Cradle Mountain si pana la St. Clair vei traversa munti, zone de munte si peisaje fabuloase.

Mali. Daca vrei sa descoperi asa cum trebuie aceasta destinatie magnifica, trebuie sa ajungi la Dogon. Faleza Bandiagara este cu siguranta un loc de neuitat.

noua

Tongariro, Noua Zeelanda. Iata un motiv bun pentru a ajunge aici. Are doar 20 de km dar traverseaza vulcani, o zona desertica de-a lungul unor lacuri in nuante de turcoaz si a unor paduri virgine.

Africa. In afara de Dogon, Africa mai are o multime de peisaje magnifice, mai ales in Parcul National Simien din Etiopia. Un peisaj spectaculos compus din varfuri somptuoase, vai si o vegetatie minunata. Te vei putea intalni si cu vulpea de Simien sau babuinul Gelada.