Aiosif

Top 8 cereale sanatoase de consumat in mod regulat

Atunci cand ai grija de sanatatea ta, trebuie sa ai mare grija de alimentatia ta. Hrana sanatoasa este deci cu alte cuvinte mai mult decat indispensabila. Nu stii insa ce sa consumi pentru cele mai variate si cele mai echilibrate meniuri? Cerealele pot sa fie o alternativa foarte sanatoasa la alimentele nesanatoase pentru a prepara cele mai savuroase feluri de mancare.

cereale

Graul. Este o cereala destul de des intalnita in alimentatie. O cereala bogata in zaharuri lente, foarte usor de preparat digerat atunci cand este sub forma de bulghur. Este perfect si sub forma de faina bio pentru prajituri sau tarte. Faina semi-integrala este cea mai buna alegere.

Kamut si alacul mic. Doua cereale care pot fi considerate ca fiind stramosii graului. Sunt foarte savuroase. Alacul mic este foarte bogat in fosfor, magneziu, calciu si potasiu. Kamutul contine la randul sau mai multe proteine decat graul cu 20-40%. In plus mai are si un nivel important de seleniu anti-age. Amandoua vin cu o savoare minunata pentru prajituri.

Meiul. Are un nivel foarte important de fosfor anti-oboseala si anti-deprimare, dar si de provitamina A. Un aspect foarte important- nu contine gluten. Este foarte hranitor si se poate digera extrem de usor. Este delicios in sosuri si deserturi catifelate.

Orzul. Orzul este cereala zilelor frumoase de vara. Are o textura crocanta, este foarte usor de digerat si este un laxativ bland.

Porumbul. Porumbul contine carotenoizi antioxidanti perfecti pentru vedere. O cereala care se foloseste in medicina traditionala japoneza pentru a stimula memoria si pentru efectele sale diuretice. Mamaliga este cea mai delicioasa.

Hrisca. Acest grau negru al Bretonilor este delicios sub forma de galete. Faina de hrisca aduce o savoare minunata preparatelor. Are un efect remineralizant, este bogata in magneziu si vitamine din grupa B.

Quinoa. Originaa din Anzi, quinoa este orezul incasilor. Este o pseudo-cereala bogata in magneziu si mai ales proteine. Se poate folosi in preparate dulci sau sarate, fiind extrem de delicioasa alaturi de migdale maruntite, stafide, de lapte de migdale sau de orez.

Ovazul. Se spune despre ovaz ca este cea mai completa cereala. Este cereala tarilor reci, cu un nivel foarte important de fibre. Laptele de ovaz este ideal pentru vegetarieni.