admin

Top5 Lucruri pe Care nu Le Stiai Despre Mos Craciun

Suntem in perioada sarbatorilor si oricat de agitati am fi, oricate griji am avea, zapada care cade linistit deasupra orasului , luminile de sarbatoare asezate festiv pe strazi, sau cate un nas rosu de copil ce apare de sub o gluga  ce ii acopera toata fata , ne fac sa intram intr-o stare de bucurie, caldura si iubire . 🙂

Cel care troneaza asupra acestei perioade este fara doar si poate Mos Craciun. Cu siguranta fiecare dintre noi a stat la randul sau cu nasul lipit de geam in asteptarea grasutului mos.

Si, cu toate ca il cunoastem de atatia zeci de ani, sunt cateva lucruri pe care probabil nu le stiati despre el sau despre sarbatoarea care l-a facut vedeta.

1)  Mosul colorat cu alb si rosu nu a fost intotdeauna la fel. A trecut de-a lungul timpului printr-un intreg curcubeu , fiind verde, maro, albastru si probabil si alte nuante. Formula actuala a aparut in 1931 cand Haddon Sundblom l-a desenat pentru o campanie Coca Cola. Si de atunci, Mos Craciun se plimba rosu, fericit si grasut prin toata lumea , impartind bucurie.

2) Una dintre colindele internationale care ne vin in minte imediat ce ni se activeaza butonul de sarbatori, este Jingle Bell. Putini stiu insa ca Jingle Bell a fost compusa in 1857 pentru a celebra….Ziua Recunostintei. Ulterior, avand foarte mare succes, a fost transferata si catre Craciun si acolo a ramas pana azi.

3) Un element care exista in fiecare casa este bradutul de Craciun. Il impodobim cu atata naturalete fara sa stim unde a aparut prima data ideea. Ei bine, de data aceasta nemtii ne-au adus aceasta mica bucurie in 1605 cand au inceput sa impodobeasca brazi. Ulterior, in 1900 au aparut si instalatiile electrice.

4) Se pare ca Mos Craciun in America este acelasi cu Mos Nicolae :). Adica, la ei , Mos Nicolae (Santa Claus) e cel care vine in 24 decembrie. Stiu, si noi suntem confuzi…Cand vine Mos Nicolae in America?

5) Pana la sfarsitul anilor 1800, Mosul nostru a fost burlac. Ulterior, din senin a aparut si doamna Craciun care ii mentine burtica rotuna cu bunatati care mai de care . 

Daca stiti alte lucruri interesante despre mos, va asteptam sa ni le spuneti ! 

Lasa-ti parerea!