Aiosif

Trateaza sindromul colonului iritabil cu ajutorul alimentelor anti-inflamatorii

Chiar daca in zilele noastre chiar toate simptomele colonului iritabil nu se cunosc inca, medicinii si nutritionistii sunt de acord cu urmatorul lucru- o alimentatie adaptata si o buna gestionare emotionala sunt mai mult decat esentiale pentru sanatatea colonului.

colon-irritable

Inainte insa de a recurge la auto-medicatie pentru a trata sau a ameliora durerea dar si inflamatia interna care pot genera aceasta problema nu ezita sa ceri pararea unui medic si sa consumi doar alimente adaptate pentru a lupta contra aceste afectiuni.

Cheia sta in recuperarea echilibrului intern al acestei parti atat de delicate din sistemul digestiv. Iata o lista de alimente de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de a trata colonul iritabil.

Legumele verzi. Spanac, rucola, cretusca… toate aceste ingrediente nu ar trebui sa lipseasca din niciun regim. Legumele verzi te ajuta sa tratezi colonul iritabil in mod natural si sa eviti inflamatiile. Legumele verzi sunt bogate in antioxidanti si lupta contra radicalilor liberi. Vin cu un plus de vitamine, A, C si K, esentiale pentru ca acest organ important sa poate sa isi optimizeze functiile de baza.

Telina. Telina este o sursa naturala de potasiu cu proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Te ajuta sa iti mentii echilibrul intern al celulelor hranindu-le si eliminand toxinele. Majoritatea alimentelor transformate contin un nivel ridicat de sodiu, un compus care are tendinta de a inflama corpul si de a accentua probelema cu colonul iritabil.

Avocado. Grasimile din avocado sunt foarte sanatoase pentru organism si pot intari sanatatea sistemului digestiv, nervos si cardiovascular. Consumul regulat de avocado te va ajuta sa tratezi colonul iritabil datorita nivelului ridicat de fibre solubile, de potasiu, de vitamine si de calciu. Toti compusii sai au grija de tesuturile colonului, lupta contra inflamatiilor si intaresc flora intestinala.

Uleiul de cocos. Uleiul de cocos este o sursa de fibre si de nutrienti ideali penttru a trata inflamarea colonului. Te va ajuta sa purifici colonul, sa eviti inflamatiile si sa ameliorezi absorbtia nutrientilor in timpul digestiei.

Kefirul. Kefirul este un compus foarte sanatos care are grija de sanatatea intestinala. Consumand in mod regulat kefir vei veni cu un plus de micro-organisme pentru colon, pentru a intari flora intestinala si pentru a avea grija de sanatatea sa.