Aiosif

Ghidul celor mai frumoase orase din Anglia

Castele vechi, universitati prestigioase, sate pitoresti inconjurate de peisaje superbe, orase animate…Anglia este o tara ce se remarca prin diversitate. Care sunt cele mai frumoase orase de vizitat din Anglia ? Iti spunem noi chiar acum.

londres-hero

Londra

Cu peste 10 milioane de locuitori, capitala britanica nu este doar cel mai mare oras din Anglia. Este in egala masura un oras fascinant. Vizitarea Londrei este un lucru pe care trebuie sa il faci macar o data in viata. Atractiile sunt numeroase: Turnul Londrei, Big Ben, simbolul orasului, Palatul Buckingham, British Museum si Hamley, cel mai mare magazin de jucarii din Londra.

bath-angleterre

Bath

Situat la 180 de kilometri distanta de Londra, Bath este un oras reputat pentru mostenirea arhitecturala bogata. Arhitectura bogata este motivul pentru care Bath a fost inscris in patrimoniul mondial al umanitatii. Trebuie sa vizitezi neaparat baile romane. Arunca o privire la Royal Crescent, o strada istorica, construita in secolul al XVIII-lea. Daca esti pasionat de arhitectura, viziteaza muzeul Bath.

sarehole-mill

Birmingham

Al doilea oras ca marime din Anglia, Birmingham, are o multime de lucruri de oferit vizitatorilor sai. Plimba-te de-a lungul canalelor care strabat centrul orasului, admira fabuloasele comori egiptene si romane la Muzeul de Arta Birmingham sau viziteaza Cadbury World. Acest muzeu adaposteste expozitii care iti permit sa afli mai multe lucruri despre fabricarea ciocolatei.

millenium-bridge-manchester

Manchester

Orasul care adaposteste celebrul studio Etihad este paradisul pasionatilor de rugby. Dar nu numai. Ai posibilitatea de a descoperi istoria industriala a orasului la muzeele de stiinta si de industrie, sa admiri incredibila biblioteca John Rylands sau…sa faci ski la Chill Factore, cea mai mare pista de ski din Anglia.

KingsCollegeChapelWest

Cambridge

Situat la 80 de kilometri de Londra, Cambridge este reputat in lumea intreaga pentru prestigioasa sa universitate. Printre cei mai cunoscuti studenti figureaza Alan Turing – inventatorul masinii Enigma care a permis decriptarea mesajelor armatei germane precum si Hugh Laurie, actorul care l-a interpretat pe celebrul Dr. House.  Admira maiestuosul Pod al Suspinelor. Odata vizita la universitate terminata, fa un tur al Gradinii Botanice care apartine universitatii.