Haine casual pentru femei de afaceri sau femei corporatiste

Foarte putine expresii sunt la fel de confuze sau contradictorii ca “business casual”. Asteptarile sociale la locul de munca pot varia destul de mult, nimeni nefiind de acord asupra unei definitii. Ideea de a te imbraca elegant la locul de munca este, in ziua de azi, putin deplasata. Mai putin formal decat un costum corporatist, dar mai elegant decat niste blugi si un pulover. Astfel, daca lucrezi intr-o corporatie sau esti femeie de afaceri si ai mereu intalniri cu parteneri si clienti, cel mai bine ar fi sa porti haine casual. Desigur, categoria acestui tip de haine lasa mult loc de interpretare.

Ce este o tinuta casual?

Totul se reduce la suprasolicitarea cuvantului “casual”. Este un cuvant care poate sugera lenea, lipsa de ingrijire sau, pur si simplu, “confort inainte de stil”.

Cand te imbraci in haine casual, ar trebui sa te simti confortabil, relaxata si, in general, sa poti scoate cu usurinta cele mai bune calitati ale personalitatii tale. Pe scurt: fara griji, dar nu neglijenta.

Casual nu inseamna “pe graba” sau “neplanificat”. Dimpotriva, multi oameni depun mult efort pentru a crea iluzia de lipsa de efort.

Ce tip de haine casual ar trebui sa poarte femeile de afaceri sau femeile corporatiste?

Inainte de toate, fiecare articol vestimentar trebuie sa fie in concordanta cu silueta persoanei care il poarta: nu prea strans, nu prea larg. Chiar daca este nevoie de interventia unui croitor pentru anumite ajustari, imbunatatirea marimii hainelor trebuie facuta. In caz contrar, imaginea profesionala va fi compromisa. Un alt aspect important este cel de evitare a dezvaluirii unei suprafete mari de piele. Fustele prea scurte, pur si simplu, nu au ce cauta intr-un mediu de birou, in care se desfasoasa activitati profesionale serioase. In schimb, se recomanda fustele pana la genunchi. In partea de sus, topurile si sacourile s-ar potrivi cel mai bine in categoria de haine casual pentru femei corporatiste. O cravata, in schimb, nu este necesara. Aceasta ar putea sa provoace disconfort si ar da falsa impresie de neatentie sau nervozitate la locul de munca.

Cele mai potrivite culori pentru hainele de birou sunt cele neutre, care includ kaki, negru, gri, maro, fildes si bleumarin. Hainele pot fi, insa, accesorizate cu diverse bijuterii mai mult sau mai putin colorate.