admin

Harta – Obiect Istoric Ancorat in Prezent

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa cartografieze locurile din jurul lor, pentru a se putea deplasa si descurca mult mai usor. Hartile fac parte din istoria oamenilor de peste 8000 de ani si au reusit sa ii ajute si sa ii indrume in cele mai dificile momente.

SatelitAvand un inceput timid, pe peretii pesterilor, hartile s-au dezvoltat in diverse ramuri si au reusit sa intre in foarte multe domenii utilizate de om. Astazi, exista harti istorice, harti geografice sau harti geotehnice si nu se opreste totul aici.

In ultimii ani, hartile au reusit sa capete o noua forma si sa se integreze in tehnologie. Astfel, a aparut GPS-ul sau harta online, reale ajutoare pentru oamenii  anului 2013.

Astazi, daca iti doresti sa ajungi undeva, ai harti atat de bine puse la punct incat poti afla drumul cu exactitate, ba chiar poti fi indrumat in timp real de vocea GPS-ului. Daca pana nu demult , masina era intesata de harti uriase si greu de desfacut, de 10-15 ani, tehnologia ne-a dat acest GPS, un aparat micut cu harta dinamica, ce ne poate face cunoscatori ai unui drum chiar daca nu am fost niciodata acolo.

Cunoasterea locurilor indepartate iarasi nu este o problema, datorita hartilor captate de satelit. Utilizand un simplu program online, poti calatori cu usurinta pe strazile New Yorkului sau poti vedea din mijlocul strazii o cafenea din Paris, chiar daca tu esti la mii de km distanta.

Si pentru ca totul se dezvolta cu o foarte mare usurinta, astazi poti combina utilitatea GPS-ului clasic cu cea a unei harti online, reusind sa faci absolut totul cu un telefon inteligent. Poti avea indrumarea de care ai nevoie, poti vedea locurile care te intereseaza, ba chiar poti obtine si recomandari de locatii din jurul tau.

Cu un avant asa de puternic al tehnologiei, abia asteptam sa aflam ce ne rezerva ziua de maine!

Lasa-ti parerea!