admin

Poker – Joc de Noroc sau Stiinta?

Dintre jocurile de carti, pokerul este cel mai popular. De-a lungul timpului, a ajuns sa fie o incantare pentru unii si un dezastru pentru altii. In ciuda popularitatii sale, este un joc tinerel, prima data fiind jucat in America la inceputul secolului 19.  De atunci insa, a avut o crestere fulminanta, reusind in 2013 sa fie o un adevarat sport in jurul caruia se invart miliarde de euro.

careu de asiPentru necunoscatori, pokerul reprezinta un joc de noroc ce iti poate manca banii din buzunar. Pentru cei pasionati insa, acesta este o stiinta exacta. Pentru a juca poker ai nevoie de stapanire de sine, psihologie, tehnica si matematica. Intr-adevar, fara un sambure de noroc, degeaba le ai pe toate acestea, insa asa e in orice sport.

Dezvoltarea acestui joc a dus la crearea unei adevarate industrii in jurul lui. Exista scoli de poker unde poti invata secrete ce te vor ajuta sa castigi, exista campionate nationale si internationale si exista foarte multe strategii.  Daca in urma cu 15-20 de ani, pentru a fi un jucator bun de poker si pentru a castiga bani, aveai nevoie de toate calitatile ( stapanire de sine, psihologie, tehnica si matematica), odata cu aparitia internetului , pot castiga si cei care nu au un control extraordinar asupra propriului corp, insa pot calcula cu precizie fiecare miscare a oponentului. Acest lucru se datoreaza site-urilor online care ofera turnee jucate din fata monitorului.

Daca te hotarasti vreodata sa incepi sa joci poker online, pe langa numeroasele site-uri unde poti juca, exista si foarte multe care te vor invata cum sa faci asta cat mai eficient posibil. Poker Arena, desi este in engleza, este un excelent portal pentru cei care vor cat mai multe detalii despre poker. Aici gasesti de la informatii despre cum trebuie jucata fiecare mana in parte, pana la informatii despre agentii.

Pana la urma, pokerul probabil ca nu e nici joc de noroc nici stiinta, este un sport al mintii care le combina pe amandoua.

Lasa-ti parerea!