admin

Mic Istoric al Jocurilor PC

Copilaria generatiilor de dupa anii 80, s-a invartit in jurul jocurilor PC si a jocurilor electronice. Rand pe rand, si-au adjudecat succesul jocuri precum tetris sau snake la inceputul anilor 80 si 90 si Super Mario la inceputurile jocurilor pe calculator sau pe televizor, pe la mijlocul anilor 90.

Dezvoltarea a fost fulminanta dupa a doua jumatate a anilor 90. Piata jocurilor PC a capatat un avant incredibil iar valoarea lor a crescut fulminant, atingand sume uriase. In anul 2008, piata jocurilor ajungea la nu mai putin de 41 de miliarde de dolari si se preconizeaza ca in 2015 va depasi 80 de miliarde.

1tetris_nintendo1Primele jocuri video au aparut in anii 50-60 si au fost inventate de Jon Snell. Acestea rulau pe osciloscop sau pe computere EDSAC.

Astazi, jocurile video sunt de o complexitate foarte mare si se impart in foarte multe categorii, de la jocuri 3D pana la jocuri clasice, acestea fac deliciul a milioane de oameni. Acestea pot fi jucate atat pe PC, Console sau chiar pe telefoane mobile sau diverse console portabile.

Pe langa jocurile platite, industria jocurilor, datorita internetului, contine si foarte multe jocuri gratis, de pe urma carora site-urile care le ofera castiga foarte multi bani.

In functie de tipul de utilizatori, jocurile gratis se impart in mai multe categorii. Una dintre cele mai iubite categorii este cea a jocurilor de masini. Incepand cu Need for Speed, jocurile cu masini au luat o amploare foarte mare, avand o parte foarte importanta din toata piata de jocuri, insa pe langa jocuri cu masini internetul de ofera in mod gratuit o multime de alte categorii de jocuri : Strategie, inteligenta, cultura generala sau jocurile clasice precum x si 0, Tetris sau Snake.

Oricare ar fi categoria sau pretul lor, jocurile sunt un element foarte important din viata oamenilor din 2013 si unul dintre rolurile benefice ale lor este dezvoltarea in mod alert a inteligentei.