admin

5 Lucruri pe care Nu le Stiai despre Telefoanele Mobile

A devenit indispensabil pentru 90 % din populatia Europei sau a Americii. ringtoneTelefonul anului 2013 poate sa faca lucruri pe care acum 10-15 ani nici nu ne imaginam ca le vom putea sa le vedem la un aparat atat de micut. De la poze cu rezolutie imensa pana la jocuri, filme, muzica, GPS sau navigare pe internet, telefonul ne acopera o varietate foarte mare de cerinte.

Cu toate ca este langa noi 24 de ore din 24, telefonul are secrete pe care cu siguranta nu le stiai, sau pe care le stiai dar le-ai ignorat.

  •  Telefonul este de fapt un radio. Intr-adevar, un radio foarte complex, insa ideea de baza a celularului este aceea de radio;
  •  Tonurile de apel au aparut abia in 2001.  Cu siguranta ai un ton de apel pe care iti face placere sa il asculti, care te irita de fiecare data cand iti suna telefonul, sau unul din miile de tonuri de apel haioase atat de populare printre tineri.  Ceea ce nu stiai, este faptul ca tonurile de apel nu au aparut o data cu telefoanele mobile. Primul ton de apel a fost vandut in Finlanda, in 2001.
  •  Chiar daca pare mult mai recent, telefonul mobil a aparut in 1910, cand suedezul Lars Magnus Ericsson a pus in practica acest concept, de telefonie mobila, instalandu-si un astfel de aparat pe masina proprie.
  • Prima aparitie a telefoniei mobile moderna a fost in 1973 cand Dr. Martin Cooper de la Motorola a efectuat prima convorbire in timp ce se deplasa pe o strada din New York, cu Dr. Joel S. Engel.
  • Mesajul SMS, atat de utilizat in zilele noastra, a fost introdus abia in 1993, tot in Finlanda. Mesajul SMS a fost adoptat foarte bine de catre tineri.
  • Accesul la fisiere multimedia cu ajutorul telefonului a aparut tot in Finlanda, insa 5 ani mai tarziu dupa prima aparitie a SMS-ului. Tot in acea perioada, insa in Norvegia, a aparut si prima utilizare a telefonului pentru plati comerciale.

Cu o istorie destul de scurta si cu un avant fulminant in ultimii ani, telefonul este fara doar si poate una din minunile tehnologiei moderne.