3 destinatii pentru Halloween

Halloween se apropie cu pasi repezi si promite sa vina si in acest an cu fiori reci pe sira spinarii. Pe data de 31 octombrie, cei care iubesc aceasta sarbatoare au obiceiul sa calatoreasca in cautare de lucruri inspaimantatoare. Din Europa in Statele Unite ale Americii traditiile difera. Descopera o selectie a patru destinatii sumbre si misterioase dar si cateva idei originale si amuzante.

parada

Parada din New York. De mai multi ani, Halloween a devenit o veritabila instituitie populara in America, celebrata intr-o atmosfera festiva. An de an, la New York se organizeaza o parada de Halloween, cea mai mare de acest gen de altfel. Parada are loc pe 6th avenue. In total, la aceasta parada participa in jur de 50.000 de persoane care se intrec in costumatii infricosatoare. New York’s Village Halloween Parade se organizeaza annual incepand cu anul 1973. Daca si tu iti doresti sa participi la aceasta parada trebuie doar sa iti gasesti cel mai infricosator costum si sa iti iei zborul spre New York.

glamis

Misterele Scotiei. Cu numeroasele sale castele, Scotia intretine numeroase mituri si legende. Castelul Glamis este considerat cel mai bantuit din intreaga tara. Situat in Angus, acest castel este resedinta familiei contilor de Strathmore si Kinghorne. In realitate, este vorba despre cadrul mitic din Macbeth-ul lui Shakespeare, de casa natala a reginei Elizabeth si locul nasterii printesei Margareta. Castelul Glamis a reusit sa isi pastreze arhitectura sublima in ciuda trecerii anilor.

harry

Pe urmele lui Harry Potter. Saga Harry Potter  a incantat o multime de generatii mai bine de 10 ani datorita efectelor speciale, atmosferei fatastice si creaturilor uimitoare. Acum, portile studioului in care a luat nastere totul sunt deschise publicului. Aici se pot descoperi decorurile minunate: costumele magnifice, accesoriile, animatiile…Warner Bross Studio Tour – Culisele Harry Potter propune descoperirea culiselor turnarii filmului. Sala mare a scolii de vrajitoare Poudlard, tablourile sale immense, casa parintilor lui Harry, camera sa de la Gryffondor, biroul directorului de la Dumbledore…toate sunt aici.