5 alimente care nu sunt chiar atat de sanatoase precum ai putea crede

Sirop de agave, lapte de soia, granola… te-ai decis sa ai o alimentatie sanatoasa, sa ai o “green attitude” si sa privilegiezi doar alimentele sanatoase la tine in meniu? In acest caz, trebuie sa stii ca unele alimente nu sunt chiar atat de sanatoase precum ai putea crede.

alimente

Laptele de soia. Datorita curentului « fara lactoza » si a studiilor recente cu privire la consumul de lapte la o varsta adulta, laptele de soia a cunoscut un veritabil boom. Dar nutritionistii sunt destul de sceptici cu privire la acest aliment sanatos. In general, soia care se consuma sau se foloseste la lapte nu provine din culturi biologice si transformarea semintelor este aratata si ea cu degetul. Alte studii au demonstrat faptul ca un consum regulat de soia poate duce la probleme cu tiroida si ca poate afecta in mod negativ hormonii.

Granola. Este vorba despre un amestec de cereale ce se poate consuma pe post de gustare sau la un mic dejun asa-zis sanatos. Dar un astfel de amestec cumparta gata preparat nu este deloc benefic pentru sanatate. Este plin de sirop de porrumb si de zahar. Un amestec granola sanatos este cel preparat acasa.

Siropul de agave. Te-ai decis sa ai o alimentatie mai sanatoasa si sa inlocuiesti zaharul alb cu siropul de agave? Ai grija. Da, siropul de agave este foarte bun pentru a inlocui zaharul si este foarte la moda dar este foarte bogat in fructoza. Cel mai bine ar fi sa alegi sa mizezi pe alte indulcitoare naturale precum mierea sau siropul de artar.

Frozen Yoghurt. Frozen Yoghurt nu este deloc sanatos. Are un nivel ridicat de zahar, este plin de edulcoranti si de produse chimice artificiale. Poti inlocui insa foarte usor iaurtul inghetat cu sucurile smoothie, mult mai sanatoase.

Graul integral. Da, intoleranta la gluten nu afecteaza pe toata lumea. Dar nutritionistii atentioneaza cu privire la alte probleme ce ar putea aparea- probleme digestive, cu pielea, alergii…. de consumat deci cu moderatie.

Deci nu toate alimentele despre care se spune ca sunt sanatoase fac bine corpului si sanatatii.