8 minunatii de vazut in Canada

Bine ai venit in Canada. Un teritoriu cu cele mai frumoase peisaje suprarealiste, un pamant dedicat aproape in intregime naturii si cu cele mai grandioase panorame. Care sunt minunatiile de descoperit aici neaparat?

canada

Churchill, capitala mondiala a ursilor polari. Churchill din provincia Manitoba este o destinatie turistica celebra pentru…. ursii sai polari care vin intr-un numar foarte mare sa o viziteze toamna. Un spectacol maiestuos si magic.

Lacul Peyto, de un albastru mirific. Un lac de munte din parcul national Bannf, lacul Peyto se remarca datorita celei mai intense culori cu putinta. Un decor grandios creat de apa care contine saruri minerale.

Canioanele Big Muddy Badaland. Aici vei descoperi un piesaj mai rar intalnit in Canada. Stanci in nuante de ocru aflate in partea de sud a regiunii Saskatchewan si  in partea de nord a Statului Montana. Este fructul eroziunii si a topirii ghetarilor.

Spirit Island si lacul Maligne. Atentie aici vei descoperi un sit exceptional. Aflat in parcul national Jasper, lacul Maligne este alimentat de trei ghetari care se pot admira de pe malurile sale. In centrul sau se afla Spirit Island. Este unul din cele mai fotografiate locuri din Canada datorita panoramei sale magnifice.

Insula Printului Eduard, cea mai mica provincie. Insula Printului Eduard, din partea de est este o regiune acoperita cu paduri marginita de apa si care primeste in fiecare an peste un million de turisti.

Farul Dalvay.  Ramanem tot pe Insula Printului Eduard unde vei putea descoperi pe o colina mai mica farul Dalvay aflat cu fata inspre mare. Este cel mai « fotogenic » far de aici.

Ghivecele de flori de la golful Fundy. Golful Fundy aflat in Noul Brunswick este celebru datorita mareelor sale de o mare amplitudine. Acestea au sculptat stancile numite “ Hopewell Rocks” sau “ghivecele de flori”. Se pot descoperi doar cand mareea este joasa.

Apele verzi ale lacului Emerald. Mai la sud, in Yukon, la peste 100 de km de Alaska, natura domina. Aici vei gasi o regiune cu cele mai maiestuoase lacuri cu cele mai intense culori. Lacul Emerald are o nuanta magica de verde smarald datorata argilei si carbonatului de calciu din ghetarii din jur.