admin

Amorsarea unei pompe submersibile

fsfdsAlimentarea cu apa dintr-o sursa care necesita pompe submersibile pentru puturi poate sa te puna la munca. O astfel de pompa inseamna anumite responsabilitati si niste cunostinte pe care trebuie sa le ai pentru a o mentine in stare de functionare.

Un prim pas pe care trebuie sa il faci pentru a te descurca cu pompa din dotare este sa citesti manualul de utilizare. De regula, poti gasi toate informatiile de care ai nevoie. De multe ori insa, nu gasesti informatii utile, cum ar fi modul de amorsare a pompei.

Cum, atunci cand nu este folosita pentru mai mult timp, pompa tinde sa se dezamorseze, trebuie sa stii cum faci sa o amorsezi. Iata, asadar, cativa pasi care te vor ajuta sa obtii ceea ce iti doresti:

  • Opreste curentul electric ce alimenteaza pompa. In cazul in care pompa functioneaza fara apa, exista riscul de a se arde.
  • Gaseste o solutie prin care sa umpli sistemul cu apa. Pompa submersibila trebuie sa fie amorsata sub apa, asadar trebuie sa existe o solutie prin care sa o umpli cu apa.
  • Deschide robinetii si clapetele, in cazul in care exista, in asa fel incat sa poata intra apa in sistem.
  • Dupa ce s-a umplut pompa, trebuie sa asculti daca apa intra in vasul de expansiune. Atunci cand nu mai curge apa pe niciunde, inseamna ca sistemul a fost amorsat si ca pompa poate sa fie pornita.
  • Porneste pompa si testeaz-o. Este bine sa o lasi sa functioneze un minut, pentru a descoperi daca functioneaza asa cum trebuie. Stii ca ai facut o treaba buna atunci cand pompa se opreste imediat dupa terminarea ciclului de pompare.
  • In cazul in care functionarea pompei este continua, trebuie sa verifici vasul de expansiune, hidroforul si presostatul si sa repeti pasii.

Amorsarea pompei de apa are drept scop restabilirea presiunii, in asa fel incat sa functioneze sistemul foarte bine. Este bine sa ai la indemana un manometru, pentru a verifica presiunea in timp ce faci amorsarea. Pentru a duce la bun sfarsit misiunea, ai nevoie de o pompa de apa, de o sursa independenta de apa si de furtun de gradina. Procedeul este destul de simplu si chiar cu cateva greseli, poti ajunge sa il faci ca la carte.